MÈTODE OGINO

També conegut com el mètode del calendari, el mètode Ogino-Knaus és un mètode natural per evitar embarassos. Va ser desenvolupat en 1924 pel ginecòleg japonès Kyusaku Ogino, i perfeccionat pel metge Austríac Hermann Knaus en 1928. Consisteix en contar els dies del cicle menstrual de la dona per aconseguir o evitar quedar embarassada practicant l'abstinència durant els dies de fertilitat. És necessari fer un calendari, per tal d´identificar quin són aquests dies de fertilitat.


Té una sèrie de riscos, i és que és molt probable que hi hagi errors en el càlcul dels dies, atès que la menstruació pot ser irregular (avançar-se o retardar-se). La possibilitat d'equivocació existeix tot i que es tracti de dones amb regles regulars, ja que mai se sap si algun altre factor (canvis de clima, nervis, estrès, emocions fortes, malalties, etc.) pot alterar el cicle normal.
Tambè cal tenir en compte que es tracten de relacions sexuals sense protecció i per tant no hi ha mecanisme de defensa contra les malalties venérees.

Comentaris