12 de set. 2010

GUARANÀ


Un nom que s'escolta molt, per si sol com a ingredient en receptes: el Guaraná. Es deriva de les llavors d'un arbre molt conegut d'Amèrica del Sud. A causa que el seu elevat contingut en cafeïna, el guaraná s'ha convertit en un suplement energètic molt popular.
Els investigadors creien que l'ingredient actiu del guaranà era un producte químic específic d'aquesta planta anomenat guaranina. Però més tard es va descobrir que es tractava de la cafeïna. El guaranà posseeix les més altes concentracions de cafeïna respecte a qualsevol altra planta. Pot contenir fins a un 6% a 7% de cafeïna per pes. Per increïble que sembli, el cafè només arriba al 2%.
Tant el cafè com altres begudes amb cafeïna semblen augmentar l'estat d'alerta quan es consumeixen durant el dia. La cafeïna pot millorar el rendiment mental i l'estat d'alerta encara en el somni de les persones, i el guaranà, lògicament, tindria el mateix efecte.
Per aquest motiu, vigila aquest nou ingredient inclòs en moltes begudes energetitzants, sobretot si pateixes d’insomni.