GELOSIA

Estar en parella és un dels estats més bonics i complets en els quals un pot viure. No obstant, hi ha molts temes i factors per tenir en compte ja que podrien afectar a la parella i fins i tot en la pròpia harmonia de l'ésser humà. El principal i més important problema?: la gelosia.
La gelosia provenen de la manca de seguretat o un complex d'inferioritat com a individu i, a pesar que existeixen centenars d'explicacions del seu origen, existeixen maneres d'evitar-los o almenys controlar-los una mica.
El primer que es pot fer per canviar aquesta conducta, és reconèixer que un és gelós i avaluar si són justificats o no. Si són irracionals, seria important esbrinar el motiu: poden provenir d'una relació passada traumàtica, d'una infància dolorosa, marcada per l'absència o manca de la figura paterna o d'inseguretats personals.
Si la gelosia és racional, ja sigui perquè sospites o tens indicis que la teva parella està sent infidel, o alguna vegada ho va fer i ho vas perdonar, podries començar una teràpia per avaluar la situació, prendre decisions i sanar dolors, com també podries fer-li front a l'angoixa i plantejar-li les teves pors i dubtes al teu noi/a.
No tinguis por a quedar com un ximple o susceptible. A més de que tens tot el dret a expressar tots els teus sentiments, és molt valuós que t'animis a ser franc amb l'ésser que ames, no tots poden fer-ho!

Comentaris