LES HORMONES DEL SEXE

Durant l'acte sexual, ja sigui tot sol o en parella, es produeix una verdadera revolució hormonal. Les hormones sexuals són substàncies produïdes i segregades principalment pels ovaris, testicles i el cervell.
El desig augmenta l'alliberament d'estrògens en la dona i testosterona en l'home. Tant en un com en l'altre, també es dispara l'adrenalina, hormona que prepara al la persona per a l'acte sexual. La circulació sanguínia s'accentua i s'alliberen endorfinas, responsables de la sensació de plaer i satisfacció durant l'orgasme. Aquest és el moment en què totes les cèl·lules nervioses del cervell descarreguen el seu contingut elèctric provocant una relaxació física total. En la dona, durant el clímax, també s'allibera una altra hormona anomenada oxitocina, responsable de la contracció de l'úter, i que, entre altres efectes, promou sentiments d'afecte. Alguns l'anomenen "la molècula de la confiança".
Es pot esmentar, també que quan estem enamorats, el nostre cervell produeix enormes quantitats de Feniletilamina (PETI), elevant l'energia, l'humor i l'atenció.
Però perquè el nostre organisme es comporti d'aquesta forma, l'important és que les persones es donin "permís per divertir-se". Si l'activitat sexual es viu com "obligació", el que ens portarà no serà un benestar general, sinó més bé al contrari. En canvi, si es viu com un espai de trobada, de gaudir del moment, de lliurament de sensacions , d'afectes mutus i compartits, com una activitat lúdica, eròtica i entretinguda, es converteix en un element de creixement en la parella i per a cada membre individualment.

Comentaris