PREVENIR EL CÀNCER TÉ PREU, O NO?

Aquesta és la pregunta que es fan els pares quan els hi toca pagar els 450 € que costa el tractament de la vacuna de papil·loma. Tres vacunes, que costen més que tot el calendari de vacunació infantil (235€). La polèmica ha dividit a molts pares en dos bandos; per una banda els que creuen que prevenir un càncer no té preu i ja han comprat les vacunes a les seves filles, i per l’altra banda els que creuen que el tractament es massa car per la relació eficàcia-cost, i per el efectes secundaris que ha donat avui en dia. No podem oblidar-nos dels casos de la Karla y de la Raquel, dos adolescents valencianes ingressades per possibles reaccions vacunals.
En un principi la gent accepta vacunar-se, la paraula càncer té un gran pes a la nostre societat; després cal valorar si la relació eficàcia-cost, o inclús els efectes secundaris compensen.
Els laboratoris farmacèutics defensen que el fet de protegir sobre una malaltia no té preu, i equiparen el baix preu de les vacunes amb el cost de certes malalties cròniques com la hipertensió o la diabetis que a la llarga tenen una despesa molt alta.
Els detractors coincideixen en la utilitat de la vacuna, però es pregunten si mereix la pena el que fa? A més els estudis diuen que la cobertura de aquestes vacunes immunitza com a molt un període entre 6.4 i 15 anys.
Tots sabem que la vacuna del papil·loma protegeix sobre 4 virus que causen el 70% dels càncer de coll d’úter. Cada any, es diagnostica a Espanya uns 2000 casos, dels quals 600 son morts.
Avui en dia es continua amb la vacunació sistemàtica a totes les adolescents de 6è de primària.
La polèmica esta servida.... i tu, vacunaries als teus fills?

Comentaris