DROGUES DE DISSENY


Les drogues de disseny són substàncies psicoactives que s’obtenen per síntesi química en laboratoris clandestins –d’aquí que també rebin el nom de drogues de síntesi. Normalment, aquestes substàncies tenen una estructura química semblant a la d’alguns fàrmacs d’utilització terapèutica i a la d’altres substàncies sintètiques que la indústria farmacèutica ha rebutjat perquè no compleixen els requisits necessaris per a la seva comercialització.Tot i que hi ha drogues de disseny que pertanyen a diversos grups substàncies, els anàlegs de les feniletilamines (com l’amfetamina, la metamfetamina, i la mescalina) són el grup més nombrós i al qual es fa referència normalment quan es parla d’aquestes drogues. La majoria d’aquestes substàncies tenen propietats estimulants i/o al·lucinògenes, i el seus efectes estan força influïts per les expectatives i l’estat d’ànim del consumidor.

Cal tenir present que el consumidor de drogues de disseny està exposat als potencials efectes adversos d’aquestes substàncies i que, en determinades circumstàncies –com ara la conducció de vehicles a motor--, l’ús de qualsevol droga pot representar un risc elevat de patir un accident.

Si vols més informació sobre els riscos de pendre aquest tipus de drogues, o tens alguna pregunta sobre el tema, no dubtis d´enviar-nos un mail a bustiajove@aprimariavsg.com.

Aquest dijous 30 d´abril, la consulta jove serà presentada al Congrès Nacional d´Entrevista Clínica i Comunicació Assistèncial que enguany es celebra a Eivïssa. La Dra. Jiménez serà l´encarregada de difondre el projecte entre tots els assistents. Molta sort!!

Comentaris