ADOLESCENTS EMBARASSADES


Es calcula que l´any passat més de 700 adolescents van ser mares. Aquesta situació cal recolzament i ajuda de centres acadèmics i d´orientació familiar per evitar embarassos no desitjats. EParal.lelament, el fet de parlar-ho amb les famílies genera molta ansietat a les dones adolescents. 
El Departament impulsa el Programa de suport a adolescents embarassades amb la voluntat d'oferir informació i atenció integral a adolescents i joves, a les seves famílies i a professionals. El programa vetlla perquè les adolescents i les famílies que es troben en aquesta situació rebin tota la informació i l'acompanyament, i també suport i orientació en l'embaràs i etapes posteriors.
En el marc d'aquest projecte, s'ha impulsat, juntament amb l'entitat ABD, la creació de Preinfant, web per a adolescents embarassades. Es tracta d'un web que pretén donar eines i recursos a les joves durant l'embaràs, en el moment del part i, finalment, en la criança del bebè en els primers mesos de vida i fins als tres anys. L'objectiu principal del web, però, és convertir-se en un espai interactiu d'intercanvi d'experiències entre les joves i les adolescents i, a la vegada, entre les noies i els professionals.

Objectius

  • # Donar suport personal a les adolescents embarassades per afavorir el         seu procés d'autonomia.
  • # Protegir la salut física i mental del nadó.
  • # Dotar d'eines les mares adolescents perquè puguin crear un marc                familiar estable.
  • # Donar informació a les famílies i als professionals que els permeti fer un      bon acompanyament de l'adolescent.
  • # Coordinar i establir protocols d'actuació entre la xarxa de recursos              existent.

Comentaris