L´IMPACTE SOCIAL DE LES DROGUES

Les drogues no tan sols perjudiquen la persona que les pren. Al seu voltant moltes altres persones en paguen les conseqüències. Les drogues interfereixen en la relació amb l'entorn, la família i la feina, i poden arribar a comprometre seriosament el procés d'aprenentatge, especialment en el cas dels joves i adolescents. A més, les drogues incrementen el risc de patir tota mena d'accidents.

Per tot plegat, a més de les conseqüències individuals, és tota la societat (de forma més o menys important) la que pateix els problemes de les drogues. I aquests problemes són de tota mena: sanitaris, econòmics, culturals, d'inseguretat, etc.

No és estrany, per tant, que les drogues suposin una preocupació col•lectiva ni que, per fer front a les seves conseqüències, molts països hagin posat en marxa polítiques de prevenció i rehabilitació, amb un cost econòmic elevat

Ja sabem quin és l'impacte social de les drogues, els riscos que comporten i els efectes que tenen sobre la salut, però ara és el moment que tota aquesta informació es converteixi en una reflexió personal.
Realment tens informació sobre les drogues i el seu consum? Ets capaç de decidir per tu mateix si en consumeixes o no? Fins a quin punt t'influeixen les modes i les inèrcies del grup? Tens la seguretat que no et passarà res?
Respon-te a tu mateix totes aquestes preguntes amb sinceritat i decideix. Perquè decidir vol dir ser responsable de les decisions que prens, saber què vols viure i què vols evitar, desenvolupar els propis arguments a partir del coneixement i la informació sobre les drogues i aprendre a triar el que és millor per a tu.

Comentaris