ALIMENTACIÓ SALUDABLE A LA ADOLESCÈNCIA

 
En aquesta etapa de canvis i de poca estabilitat emocional, l’adquisició o abandonament d’hàbits depèn més de la “moda” que de decisions pròpies. Aquesta situació, que es dóna en altres aspectes de la vida del joves també es reflecteix en l’alimentació.
Sol ser una etapa en la que augmenta el desig pel menjar ràpid, brioxeria, gormanderies, etc. Això representa l’abandonament del “bon menjar de casa”, per passar al “jo menjo el que més m’agrada”. Aquesta època comporta el qüestionar-se a “un mateix”, quan un s’accepta o no, tal com és: gras, prim, alt, baix, etc. En aquest aspecte també influeix la moda i així comencen els dilemes: estic gras, tinc molt aquí, poc allà i un llarg etcètera.  

Amb tantes coses al cap, els adolescents oblidem sovint, que per viure sà és molt important una dieta saludable, equilibrada i suficient.  Cal doncs tenir en compte que ja a partir dels set anys, comença l’època ideal per ensenyar i consolidar els bons hàbits i les idees sobre el que és saludable i el que no. Sembla ser que en aquesta etapa de la vida s’assoleix una sensibilitat especial pel que fa a temes com ara la natura, els valors humans o la salut, i aquestes circumstàncies psicològiques propicien la captura de tota la informació que se’ls ofereix. 

Aprofitem aquest moment per formar i inculcar-nos uns bons hàbits per tal d’aconseguir i mantenir un bon estat de salut en totes les etapes de la vida.

Comentaris