Publicat per Consulta jove a 19:14 0 comentaris
Si tens un retard en la regla de 7 dies o 10 dies i normalment la regla et ve de forma regular, has de fer un test d'embaràs. Pots anar als professionals de la unitat d'atenció a la salut sexual i reproductiva del centre de salut més proper. Si estàs embarassada trobaràs l'ajuda necessària per a qualsevol decisió que prenguis; el més important és reflexionar amb tranquil·litat i prendre aquesta decisió de forma plenament conscient.
És normal que al principi et trobis perduda, no sàpigues què fer i només pensis en la reacció dels teus pares. Però tot això no et condueix enlloc. La primera cosa que has de fer és tranquil·litzar-te i parlar amb la teva parella. L'embaràs és un assumpte de tots dos.
Pot ser que ell no assumeixi la seva responsabilitat o que no respongui com tu esperaves. En aquest cas hauràs de parlar amb algú amb qui tinguis molta confiança: un germà o una germana, amiga, etc., que pugui ajudar-te en aquests moments.
Si vols, abans d'explicar-ho a casa teva, pots anar a un professional de la unitat d'atenció a la salut sexual i reproductiva del teu centre de salut per sol·licitar consell dels professionals sanitaris. Fins i tot ells et poden ajudar a parlar amb els teus pares ja que, si vols interrompre l'embaràs i ets menor d'edat, necessites el seu consentiment i si el vols continuar, de ben segur que ells t'ajudaran. És possible que la primera reacció dels teus pares davant la noticia d'un embaràs no planificat sigui de disgust i sorpresa, però pensa que per a ells també és una situació difícil i necessitaran un període de temps per assumir-la.
Publicat per Consulta jove a 16:43 0 comentaris
Es tracta del número de telèfon 900 018 018, que està operatiu des de l´1 de novembre, i que es convertirà en una eina indispensable en la lluita contra l'assetjament escolar.
Els destinataris del servei són els alumnes, pares, mares i tutors legals, professors, equips directius i personal dels centres docents, i en general qualsevol persona que tingui coneixement de casos de maltractaments o assetjament en l'àmbit escolar, tant dins com fos del centre docent.
S'inclouen també els casos de ciberassetjament, a través d'internet, mòbils i xarxes socials, així com l'àmbit internacional als nostres centres en l'exterior, centres de conveni i programes internacionals. La intenció és arribar a tots els menors i a tots els supòsits de maltractaments en l'àmbit escolar.
Les trucades seran ateses exclusivament per personal en possessió d'una llicenciatura o grau universitari en l'àmbit de la Psicologia. Però l'atenció no serà només psicològica, sinó que compta amb un equip de treballadors socials, juristes i sociòlegs que prestaran l'atenció que el menor necessiti, inclosa la consulta i derivació del cas a les forces i cossos de seguretat, la inspecció educativa, centres de salut, ministeri fiscal i altres autoritats i institucions competents, sempre de forma voluntària, i assegurant a tot moment l'anonimat i la confidencialitat de les persones que cridin si així ho desitgen.
La trucada serà gratuïta, i no apareixerà en la factura del telèfon des del qual es faci la trucada; és a dir, no deixarà rastre algun.
A més, es posa a la disposició dels usuaris amb discapacitat auditiva o del parla un servei de missatgeria de text, així com l'atenció d'un agent en llenguatge de signes per video-xat o video-cridada.
Publicat per Consulta jove a 18:26 0 comentaris
Dimarts, 13 de setembre, el Districte de Sarrià- Sant Gervasi i de Gràcia,va engegar Aquí t’escoltem un nou servei per a joves adolescents de 12 a 20 anys ubicat a la Casa Sagnier i a l´espai Fontana. L’objectiu és ajudar a fomentar el benestar emocional dels joves amb un servei d’atenció individualitzada i confidencial i activitats grupals trimestrals.
Tens un mal dia i necessites que algú t’escolti? Sents angoixa o desànim i no saps què et passa? Si tens ganes de posar-hi solució…Vine i en parlem. Aquest és el lema de l’Aquí, t’escoltem, un servei d’escolta i acompanyament per a joves de 12 a 20 anys amb servei d’atenció individualitzada i confidencial amb cita prèvia els dilluns i dijous a la tarda.
El servei també ofereix tallers, activitats grupals i espais de reflexió per millorar les habilitats, l’expressió i gestionar les emocions.
Si vols demanar cita, contacta amb amb el mail:
Casal de Joves Casa Sagnier
casasagnier_aquitescoltem@bcn.cat whatsapp 648076073
EspaiJove La Fontana
lafontana_aquitescoltem@bcn.cat whatsapp 630130979
Publicat per Consulta jove a 19:31 0 comentaris
Un tatuatge és una marca a la pell mitjançant la injecció de tinta o pigments sota l’epidermis i un pírcing consisteix a penjar joies o altres objectes de metall mitjançant la perforació de la pell, mucoses o qualsevol altre teixit corporal. Totes aquestes tècniques tenen en comú que trenquen la barrera de protecció natural més extensa del cos humà composta per la pell i les mucoses.
Si has decidit fer-te un tatuatge o pírcing, has de ser conscient de les complicacions i contraindicacions que poden tenir i posar-te en mans d’un bon professional tatuador/a que estigui degudament acreditat i que compleixi les mesures higièniques bàsiques i la normativa vigent.
• Quan parlem de normes higièniques bàsiques ens referim a: un local net i ben il.luminat, on l’àrea de treball estigui aïllada de la resta de l’establiment, que disposi d’un rentamans d’accionament no manual, equipat amb aigua corrent, dispensador de sabó i tovalloles d’un sol ús. També que tingui un
autoclau, que és un recipient de vapor per esterilitzar a pressió els estris d’un sol ús.
• El diploma d’higiènic sanitari que acredita ha de ser ben a la vista.
• Tot el material que es faci servir ha d’ésser estèril o d’un sol ús.
• La persona que fa el pírcing o tatuatge ha de treballar amb guants d’operar, que ha d’estrenar cada vegada, i no ha de tocar res que no sigui necessari per fer-lo.
• En el cas d’un pírcing, la peça hauria de ser d’acer inoxidable, or de 14-18 quirats o titani, er a reduir el risc d’infeccions i al.lèrgies. Aquests materials nobles també han d’haver estat esterilitzats.
• La pell s’ha de netejar i desinfectar.
• T’han d’informar bé sobre quins mètodes de desinfecció has de seguir i quantes vegades al dia ho has de fer fins que cicatritzi totalment.
Si malgrat tot la ferida s’infecta, has d’anar al metge ràpidament per evitar complicacions.
• L’establiment que s’esculli ha de disposar de fulls de reclamacions.
Si no compleix algunes de les obligacions establertes a la normativa
vigent, pot ser denunciat i sancionat.
Abans de fer-te un tatuatge o pírcing hauràs de signar un document de consentiment, que inclou la pràctica a realitzar, els riscos sanitaris i complicacions. Si tens menys de 16 anys, a més d’aquest consentiment
hauràs d’aportar un certificat de maduresa signat pels pares o tutors legals.
Publicat per Consulta jove a 13:04 0 comentaris
El 80% dels adolescents d’entre 11 i 15 anys reconeixen que estan satisfets amb la seva vida, amb la seva família, amb els seus amics. Aquesta percepció positiva es redueix, en especial, entre els nanos que viuen en un entorn desfavorit. Aquesta circumstància és aplicable també al seu estat de salut, encara que en el cas de les noies és més baix: el 20% de les adolescents de 15 anys consideren que la seva salut no és bona i la meitat d’elles refereixen algun dolor més d’una vegada a la setmana. Part del seu malestar pot ser per la imatge deteriorada que tenen d’elles mateixes: el 43%, amb 15 anys, es veuen grasses, malgrat que la realitat és que les que compleixen els criteris de sobrepès o obesitat són un 20%. Per això, el 25% fa una dieta per reduir pes. Això sí, poques (un 10%) fan alguna activitat física durant 60 minuts (ells, només un 20%).
Publicat per Consulta jove a 13:26 0 comentaris
Para atenció per no confondre't. Al principi de la relació, la persona que maltracta sol ser atenta i estar molt pendent de tu, s'interessa molt per la teva vida, et vol acompanyar i venir-te a esperar a tot arreu...
És fàcil que pensis que està perdudament enamorada i de vegades és així; però en alguns casos tanta "estimació" acaba convertint-se en una trampa, en una manera de controlar-te, que no té res a veure amb l'amor.
No et pensis que la gelosia és un signe segur d'amor, l'amor té a veure amb sentiments positius i de benestar, no amb el patiment.
Si penses que fa tot això perquè tu li importes moltíssim, pots tenir raó, però vés amb compte, perquè si cada vegada et passen més coses com les que hem descrit anteriorment, la teva parella t'estima d'una forma malaltissa i et pot fer molt de mal!
Publicat per Consulta jove a 20:35 0 comentaris
ETS VIGORÈCTIC O VIGORÈCTICA?
La vigorèxia afecta principalment homes, però les dones també poden tenir-ne. Com els malalts d'anorèxia i de bulímia, els vigorèctics no se senten satisfets amb el cos que tenen i fan tot allò que poden per tenir un aspecte atlètic i musculós. Es pesen unes quantes vegades el dia; deixen de fer les activitats habituals per dedicar el màxim de temps a l'esport; consumeixen pocs greixos i molts aliments amb hidrats de carboni i proteïnes per augmentar la musculatura.Un vigorèctic pot arribar a prendre fàrmacs dopants (anabolitzants i substàncies androgèniques) per accelerar i forçar el desenvolupament muscular. És a dir, prendre fàrmacs que potencien els efectes de les hormones sexuals masculines com la testosterona i la dihidrotestosterona. D’aquesta manera s’estimula el creixement del teixit cel·lular i es provoca un creixement excessiu de la musculatura: el cos acaba desproporcionat, ben lluny de ser un model o exemple estètic.
Si creus que tens vigorèxia o bé saps d'algú que en tingui els símptomes, no t'alarmis: té solució, però amb ajut professional. Vés a veure el metge de capçalera perquè t'orienti. Si et diagnostiquen vigorèxia hauràs de seguir un tractament amb un equip mèdic multidisciplinari per arribar a restablir uns hàbits alimentaris saludables i deixar de desviure't per la cura del cos.
Publicat per Consulta jove a 12:40 0 comentaris
És una substància que val més no provar mai:
- Els riscos d’enganxar-se són tan alts que no val la pena.
- Si el que volem és saber què fa, no cal provar-la, és això: el primer cigarro mareja i fa tossir, res més.
- Quitrà: el mateix amb què pavimenten les carreteres.
- Monòxid de carboni: el que surt pel tub d’escapament de la moto.
- Nicotina: la que enganxa sense compassió.
- Amoníac: el que s’empra per netejar la tassa del vàter (s’utilitza perquè la nicotina sigui encara més addictiva).
Publicat per Consulta jove a 15:49 0 comentaris
Ludopatia:
Incapacitat de vèncer l'impuls de jugar en un joc d'apostes, màquines escurabutxaques o similars que et pot endeutar, arruïnar la teva família o fer-te perdre la feina.
Compra compulsiva:
Quan comprar tota mena d'objectes, encara que no els hagis de menester, esdevé una obsessió que t'arriba a perjudicar greument la vida.
Addicció al sexe.
Si el sexe t'obsedeix i esdevé una activitat compulsiva, sense control i fins i tot perillosa per a la teva integritat, potser hi tens addicció. També hi ha addictes a la prostitució o a la pornografia.
Addicció a Internet.
Preferir de conviure amb l'ordinador més que no pas amb la família, la parella o els amics és un símptoma clar d'addicció a Internet. També es pot ésser addicte als videojocs.
Addicció a la feina.
Qui viu per treballar fins i tot durant el temps lliure i permet que aquesta dedicació compulsiva absorbeixi la vida personal, familiar i social és, probablement, un addicte a la feina.
Addicció al telèfon.
Incapacitat de resistir la temptació de trucar a línies de tarot, telèfons eròtics o mòbils, encara que això t'escuri la butxaca. També pots ésser addicte a l'ús del telèfon mòbil o a la televisió.
Addicció afectiva.
Quan t'obsedeixes per una persona amb una actitud que perjudica la teva vida i confons aquest sentiment amb l'amor tens addicció afectiva. També hi ha addictes als líders, als vidents, als terapeutes i a grups de manipulació psicològica, com ara les sectes.
Publicat per Consulta jove a 19:50 0 comentaris
Publicat per Consulta jove a 16:56 0 comentaris
Aquesta capsula que hi veureu, produïda per l´institus Català de la Dona, convida la ciutadania a aprofitar el temps de joc amb els infants i les joguines per trasmetre valors que ens apropin a la equitat entre dones i homes i superar estereotips sexistes en aquest ambit.
Publicat per Consulta jove a 19:44 0 comentaris
Amb l'estiu arriben les temperatures altes i la calor. A mesura que la temperatura de l'aire puja, el cos es manté fresc amb l'evaporació de la suor, però si fa molta calor i hi ha humitat aquest procés d'evaporació s'alenteix i la temperatura corporal pot elevar-se fins a nivells perillosos. La calor excessiva pot arribar a perjudicar la salut i a provocar:
- Esgotament. Inclou símptomes com sudoració excessiva, respiració ràpida, i pols accelerat i dèbil.
- Deshidratació. Es produeix quan l'organisme no pot reposar els líquids i les sals minerals que perd quan la suor s'evapora.
- Cop de calor. Pot arribar a ser greu i es caracteritza per temperatura alta, mal de cap i nàusees, entre d'altres símptomes.
- Rampes. L'activitat física intensa i les altes temperatures poden provocar dolors i espasmes musculars.
- Erupcions cutànies. Apareixen com a conseqüència de la irritació de la pell per excés de sudoració.
Per gaudir d'un estiu saludable i evitar l'aparició d'aquests trastorns, podeu seguir alguns consells que us ajudaran a protegir-vos de la calor:
- A casa, controleu la temperatura. Utilitzeu algun tipus de climatització, com ara ventiladors o aire condicionat, dutxeu-vos sovint i obriu les finestres per refrescar la llar durant la nit.
- Al carrer, eviteu el sol directe. Porteu una gorra o un barret, vestiu roba lleugera i busqueu les zones d'ombra.
- Limiteu l'activitat física durant les hores de més calor.
- Hidrateu-vos sovint i vigileu l'alimentació.
- Ajudeu els altres. Si coneixeu gent gran o malalta que viu sola, aneu-los a veure i ajudeu-los a seguir aquests consells.
Publicat per Consulta jove a 20:11 0 comentaris
Hi ha moltes raons per alliberar-se del tabac, des de millorar la teva salut, la dels que t’envolten, l’aspecte de la pell, donar exemple als fills... fins a raons econòmiques.
És important que reflexionis un moment sobre el que et proporciona el tabac, els motius pels quals fumes i sobre què penses guanyar deixant de fumar, és a dir, sobre les raons per les quals vols deixar de fumar i que ho anotis tot.
Han de ser motius personals, és a dir, que tinguin sentit per a tu. Has de tenir aquesta llista a mà (penjada en algun lloc visible, etc.). Això t’ajudarà en la teva decisió i també, més endavant, et servirà per mantenir-te sense fumar.
És possible que fumis per estimular-te, per tenir alguna cosa entre els dits, perquè et relaxa, per automatisme, per plaer, quan estàs trist o preocupat, per donar-te un respir, per necessitat, etc. Reflexiona sobre les teves raons que fan que continuïs fumant. Valora també els beneficis que vols aconseguir deixant de fumar. Et pot interessar conèixer les raons per deixar de fumar comentades per altres persones. Però està clar que les millors raons són las teves, els teus motius personals.
Publicat per Consulta jove a 18:59 0 comentaris
• El consum continuat de cànnabis porta a un augment de la tolerància al THC. Per tant, cada vegada es necessitarà més dosi per aconseguir els efectes que abans s'aconseguien amb menor quantitat. En augmentar la dosi, per tant, augmenten també els riscos.
• Encara que no s'ha descrit una síndrome física d'abstinència en deixar de consumir cànnabis, pot produir-se en consumidors habituals una habituació psicològica a la substància que pot fer que, per a aquestes persones, sigui difícil deixar de consumir. Una bona forma d'evitar això és reservar el consum per a les ocasions especials i tractar d'evitar, en la mesura del possible, un consum freqüent.
• S'han descrit complicacions respiratòries (irritació bronquial i pulmonar) després d'un consum continuat de cànnabis.
• La possessió o el consum en llocs públics estan sancionats per la llei.
El consum continuat de cànnabis porta a un augment de la tolerància al THC. En augmentar la dosi també s'augmenten els riscos.
Publicat per Consulta jove a 9:09 0 comentaris
Una copa menstrual és un producte de silicona o cautxu per a la higiene femenina al moment de la menstruació, que "recull" el flux hemàtic que desprèn l'úter sense absorbir la flora bacteriana vaginal i que es pot extreure i buidar. Fa uns cinc centímetres de llarg i té una capacitat de trenta mil·lilitres. La part inferior del receptacle de la copa es continua per un petit peu o tija, de llargària personalitzable, per a facilitar-ne l'extracció. En mantenir el fluid menstrual fora de les parets de la vagina i la vulva, i no exposat a l'atmosfera, l'ús de les copes menstruals s'associa amb menys olor/pudor que amb l'ús de tampons o compreses. Per a algunes dones, les copes menstruals són més difícils de posar i treure que els tampons en un primer moment, però com tot, amb la pràctica, les usuàries aviat s'acostumen a la inserció d'una copa menstrual. Sovint es requereixen diversos cicles per aprendre a inserir i retirar la copa de manera eficient.
És recomanable que una dona en tingui almenys dos, per a poder posar-se l'altre mentre renta l'anterior. Les copes menstruals són més rendibles i ecològiques que els tampons, ja que són reutilitzables, i amb un bon ús una copa pot durar cinc anys.
Publicat per Consulta jove a 16:52 0 comentaris
Aleshores es pot produir un cas de ciberassetjament a menors o “grooming”, “sexting” o “sextorsió”. Cal tenir en compte que la xarxa permet presentar identitats que no són del tot certes. Sovint es troben personatges ideals: sense complexos, aduladors, segurs i comprensius, però tot pot ser un engany.
Aquesta pràctica en excés limita la relació a un entorn imaginari, mentre el teu entorn d’amics, família, etc., passa desapercebut al teu costat. A la llarga podria haver-hi perill d’aïllament.
A més, cal esmentar que el fet de desconèixer la realitat de l'altra persona pot causar, entre d'altres, casos greus de abusos a menors d'edat.
Publicat per Consulta jove a 19:22 0 comentaris
L´adolescència és el període del creixement i dels canvis fisiològics ( maduració sexual, augment de la talla i del pes, canvis en la composisció corporal, distribució del greix i la massa muscular) i psicològics. Tos aquests canvis requereixen unes quantitats d´energia i una aportació de determinats nutrients. És molt important que l´adolescent s´alimenti d´una manera equilibrada i ordenada per cobrir els requeriments energètics i nutricionals d´aquesta etapa de la vida.
És aconsellable:
1- Seguir una alimentació saludable tenint en compte les necessitats específiques de l´edat de creixement. L´alimentació és important a totesles edats, però cal para-hi una atenció especeial en èpoques de creixement ràpid, com és el cas de la adolescència. les màximes necessitats nutritives es tenen entre els 10 i 13 anys en les noies i entre els 12 i els 15 en els nois.
2- Ateses les necessitats específiques en aquest període de vida, es recomana una ingesta d´aliments rics en proteïnes, calci, viatmina D, ferro i zinc. Tots aquests elements contribueixen al creixement de la massa òssia i muscular.
- Seguir una alimentació saludable tenint en compte les necessitats específiques de l’edat de creixement. L’alimentació és important a totes les edats, però cal para-hi una atenció especial en èpoques de creixement ràpid, com és el cas de l’adolescència. Les màximes necessitats nutritives es tenen entre els 10 i els 13 anys en les noies i entre els 12 i els 15 en els nois.
- Ateses les necessitats específiques en aquest període de la vida, es recomana una ingesta d’aliments rics en proteïnes, calci, vitamina D, ferro i zinc. Tots aquests elements contribueixen al creixement de la massa òssia i muscular.
Consells de salut: Menjar i beure en l'adolescència
És aconsellable:
- Seguir una alimentació saludable tenint en compte les necessitats específiques de l’edat de creixement. L’alimentació és important a totes les edats, però cal para-hi una atenció especial en èpoques de creixement ràpid, com és el cas de l’adolescència. Les màximes necessitats nutritives es tenen entre els 10 i els 13 anys en les noies i entre els 12 i els 15 en els nois.
- Ateses les necessitats específiques en aquest període
de la vida, es recomana una ingesta d’aliments rics en proteïnes, calci,
vitamina D, ferro i zinc. Tots aquests elements contribueixen al
creixement de la massa òssia i muscular.
Consells de salut: Alimentació saludable, nutrients
Cal assegurar, de mitjana, una ingesta diària de:- 4 racions de llet i productes làctics (1 vas de llet, un tros de formatge o un iogurt es consideren cadascun una ració)
- 2 racions diàries de carn, peix o ous
- 6-8 racions entre cereals i llegums (es considera una ració una llesca de pa de motlle, un tros d’uns 20 g de pa, una torrada, un plat de sopa de fideus, un plat no gaire ple de pasta o de llegums, una tassa de cereals o 4 galetes)
- 2-4 racions de fruita
- 3-5 racions de verdures
- Consum moderat de greixos, dolços i sucre
Consells de salut: Menjar i beure en l'adolescència
És aconsellable:
- Seguir una alimentació saludable tenint en compte les necessitats específiques de l’edat de creixement. L’alimentació és important a totes les edats, però cal para-hi una atenció especial en èpoques de creixement ràpid, com és el cas de l’adolescència. Les màximes necessitats nutritives es tenen entre els 10 i els 13 anys en les noies i entre els 12 i els 15 en els nois.
- Ateses les necessitats específiques en aquest període
de la vida, es recomana una ingesta d’aliments rics en proteïnes, calci,
vitamina D, ferro i zinc. Tots aquests elements contribueixen al
creixement de la massa òssia i muscular.
Consells de salut: Alimentació saludable, nutrients
Cal assegurar, de mitjana, una ingesta diària de:- 4 racions de llet i productes làctics (1 vas de llet, un tros de formatge o un iogurt es consideren cadascun una ració)
- 2 racions diàries de carn, peix o ous
- 6-8 racions entre cereals i llegums (es considera una ració una llesca de pa de motlle, un tros d’uns 20 g de pa, una torrada, un plat de sopa de fideus, un plat no gaire ple de pasta o de llegums, una tassa de cereals o 4 galetes)
- 2-4 racions de fruita
- 3-5 racions de verdures
- Consum moderat de greixos, dolços i sucre
Publicat per Consulta jove a 8:55 0 comentaris
A partir de l’1 de març el CJAS engega el projecte CJAS Whatsapp. És un servei que assessora en temes de salut sexual i reproductiva per adolescents i joves fins a 30 anys a través del WhatsApp. El projecte es duria a terme per professionals del CJAS.
El CJAS s'ha anat adaptant als canvis, necessitats i inquietuds del col·lectiu jove. Els diferents programes que s’hi desenvolupen o que es creen de nou, contemplen en els objectius una àmplia mirada al canviant món dels i les adolescents i joves, que permet adequar de manera continuada les activitats que es realitzen (educatives/preventives i assistencials).
Per aquest motiu a l’atenció presencial i telefònica, es van afegir posteriorment l’assessorament mitjançant la consulta web i el perfil de facebook.
Des d’aquest nou servei CJAS-WhatsApp oferirem a adolescents i joves la possibilitat de fer consultes i resoldre dubtes o dificultats relacionades amb qualsevol aspecte de la sexualitat consultant al 687748640.
1-Informació sobre salut sexual i reproductiva: anticoncepció d’urgència, mètodes anticonceptius, retard de regla, embaràs, IVE, ITS, etc.
2- Dubtes o dificultats en la vivència de la sexualitat: canvis del cos, la masturbació, identitat i orientació sexual i del desig, etc.
3- Dificultats en les relacions: confusió de sentiments i emocions, primeres relacions sexuals compartides, dificultats en la relació de parella, problemes en les relacions sexuals, etc.
Es tracta d’apropar-se a adolescents i joves fent servir els mateixos canals de comunicació que fan servir ells i elles. Donar resposta a les necessitats i inquietuds dels/les adolescents i joves, que habitualment tenen aquest component d’impulsivitat i immediatesa, proporcionant-los mitjançant el servei d’atenció de WhatsApp, una manera ràpida, àgil, anònima i personalitzada de fer consultes, obtenir informació i resoldre els seus dubtes sobre salut sexual i reproductiva, i relacions afectives i eròtiques.
Publicat per Consulta jove a 12:48 0 comentaris
Afortunadament avui dia la masturbació ja no és un pecat. Ja no se la sol anomenar onanisme, de manera negativa, fent referència a un personatge bíblic (Onan), que tenia relacions pecaminoses amb la seva cunyada. I que, el que més li agradava, era masturbar-se i ejacular sobre la terra, malaguanyant el seu semen. Per això, Déu el va matar. El liquidà per malbaratador de la llavor masculina, que ja és dir.
Vet-ho aquí, a les portes del segle XXI, tot i que no a tot arreu, la masturbació forma part de la iniciació sexual de les persones. Com a pràctica sexual estesa, i distesa, es tracta d’un exercici plaent d’autoconeixement del cos. És obvi: si un home o una dona saben què els agrada, després ho poden oferir als altres.
En el cas dels homes, la masturbació habitual consisteix a moure rítmicament la pell del penis, amunt i avall. Els tocaments i carícies, sobre l'escrot i els testicles, també hi ajuden, i fins i tot l’ús de vibradors comença a fer-se camí. D’altres opten per artefactes imitadors de la vagina, i la llista, aquí, esdevé gairebé infinita. Pel que fa a les dones, la forma usual contempla l’estimulació del clítoris i dels llavis vaginals amb els dits, introduint-los discrecionalment en la vagina. La utilització de vibradors, especialment dissenyats, ha afavorit en moltes dones la pràctica masturbatòria, amb un ventall considerable d’estris. També les boles xineses han contribuït a popularitzar la masturbació amb objectes sexuals.
Publicat per Consulta jove a 10:12 0 comentaris
TATUATGES I PIRCINGS
Si has decidit fer-te un tatuatge o posar-te un pírcing has de ser conscient de les complicacions i contraindicacions que hi pot haver i has de tenir en compte que és essencial posar-te en mans d'un/a bon/a tatuador/a o perforador/a professional que estigui degudament acreditat/da (que tingui el diploma higienicosanitari) i que compleixi les mesures higièniques bàsiques i la normativa estatal vigent.
Publicat per Consulta jove a 19:20 0 comentaris
Et volem informar de la propera edició del "Grup de suport Educatiu per a Pares i Mares" que es posarà en marxa aquest proper març del 2016. El grup està dirigit a pares amb fills adolescents. La finalitat del projecte es el desenvolupament de les competències parentals dels pares i mares amb adolescents (12-16 anys).
Els temes que s´abordaran en les sessions són: els canvis psicobiològics dels fills; el desenvolupament evolutiu; el rol parental; la relació pater-filial; la comunicació en la familia; els límits; la negociació, acords, càstigs i premis.
Farem 12 sessions amb una periodicitat sertmanal, els dimarts de 16h a 18h al Centre cívic Can Castelló. Iniciarem trobades el 1 de març.
Més info:
Publicat per Consulta jove a 20:19 0 comentaris
El consum d’una droga es pot convertir en una necessitat diària, ja que tota droga crea dependència.
Totes les drogues tenen efectes indesitjables, independentment de la seva condició legal.
La nicotina continguda en el tabac pot causar addicció física i mental.
El consum de tabac és un dels principals factors de risc de desenvolupar malalties cardiovasculars i diversos tipus de càncer.
L’alcohol és una droga que és socialment acceptada, però que pot comportar problemes greus, derivats de la intoxicació alcohòlica i/o la dependència.
El cànnabis és una droga depressora del cervell que redueix les capacitats de raonament, coordinació, reacció i memòria.
Publicat per Consulta jove a 16:34 0 comentaris