QUÈ ÉS LA RCP?

La reanimació cardiopulmonar(RCP) és un procediment d'emergència per salvar vides que s'utilitza quan una persona ha deixat de respirar i el cor ha cessat de palpitar. Això pot succeir després d'una descàrrega elèctrica, un atac cardíac, ofegament o qualsevol altra circumstància que ocasioni la detenció de l'activitat cardíaca.

La RCP bàsica combina respiració de boca a boca i compressions cardíaques:

La respiració boca a boca subministra aire als pulmons de la persona.
Les compressions cardíaques procuren restituir l'activitat del cor.

El temps de compressions són almenys 100 compressions per minut, la qual en adults és de 30 compressions x2 insuflacions x5 vegades i es torna a comprovar la respiració i el pols, en nens 15x2x5, i en lactants 15x2x5. això per aconseguir un RCP bàsica de qualitat.

Tot això, fins que es puguin restablir la funció respiratòria i les palpitacions cardíaques de manera natural o bé de manera artificial mitjançant monitors cardíacs o respiratoris.

Es pot presentar dany permanent al cervell o la mort en qüestió de minuts si el flux sanguini es deté; per tant, és molt important que es mantingui la circulació i la respiració fins que arribi l'ajuda mèdica capacitada.

La RCP avança comprèn el conjunt de mesures que han d'aplicar-se per al tractament definitiu de la parada cardiorrespiratòria (PCR), és a dir, fins al restabliment de les funcions respiratòria i cardíaca. Per a això, es precisen mitjans tècnics adequats (equipament), i ha de ser efectuada per personal amb formació específica en aquestes tècniques. La RCP bàsica eficaç és un requisit previ perquè tingui èxit la RCP avançada.

Fa poc, vam llegir al diari una noticia prou interessant per explicar al nostre bloc en referència a la tècnica de la RCP. Resulta curiós i molt didàctic poguer aprendre una maniobra que salva vides amb la música. 

http://www.lavanguardia.com/salud/20150722/54434062545/profesionales-ambulatorio-cantan-rap-ensenar-tecnicas-reanimacion.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter 

Comentaris