PRIMERA VISITA AL GINECÒLEG

Part del procés de créixer és aprendre a cuidar del teu cos. Això vol dir prendre bones decisions pel que fa a la teva salut, evitar tot el que pugui causar-te dany i acudir al metge per a una avaluació de rutina.

Potser et preguntas: per què haig d'anar?, per què ara? La resposta és, que has crescut i has ingressat en la pubertat pel que necessites realitzar-te un examen físic que correspongui amb aquesta nova etapa del teu desenvolupament.

Normalment la primera visita al ginecòleg és per conèixer-te, per prendre una història mèdica enfocada en la part ginecológica, i per saber què succeirà en la propera visita. No sol ser necessari un examen físic. No obstant això, un examen pot fer-se en aquesta visita segons la teva edat, si has tingut ja relacions sexuals, o si tens problemes amb la regla, o si tens dolor o símptomes d'infecció.

És important que entenguis la importància d'aquesta visita al ginecòleg.
És probable que associïs la “visita al metge” amb malaltia i probablement no entenguis la importància d'aquesta visita quan t'asseguis perfectament sana. 

És per això important que entenguis els tres principals propòsits:

Informació: podràs obtenir informació precisa i confidencial a qualsevol pregunta que tinguis concernent als canvis en el teu cos i el seu funcionament d'ara endavant, sexualitat, sexe i cures.
Prevenció: podràs aprendre sobre la prevenció a l'embaràs i malalties de transmissió sexual i quins són els estils de vida saludables per a tu.
Tractament: si ets de les quals tenen una menstruació irregular, o amb dolor o qualsevol altre problema, el doctor ho analitzarà i t'oferirà un tractament.

Comentaris