26 de set. 2012

IDEES PER MENJAR A L´ESBARJO

Els aliments recomanats per al desdejuni es poden repartir en dues preses. Incloure una ingesta complementària a mig matí evita arribar amb massa gana al menjar del migdia. Per completar el desdejuni realitzat a casa, es proposen els següents tentempiés per a l'hora de l'esbarjo:

Fruites fresques senceres (tipus plàtan, mandarines o albercocs) o tallades i guardades en una carmanyola (grillons de taronja, trossos de pera, cireres o maduixes).
Fruita seca crua o torrats, sense sal (nous, ametlles o avellanes, entre uns altres).
Fruites dessecades (panses, orejones, prunes passes, entre altres).
Bastons o pals de pa, millor integrals i sense sal.
Petits entrepans de formatge tendre o fresc, pernil guarit o bullit, amb vegetals o amb humus o alvocat.
La majoria de les escoles ofereixen recomanacions sobre els aliments que els alumnes poden portar a l'escola per menjar durant l'esbarjo del matí. Algunes prohibeixen la brioixeria, unes altres la reserven per a dies ocasionals i hi ha algunes que instauren el "dia de la fruita", el "dia de l'entrepà" o el "dia de la fruita seca". D'aquesta manera, juntament amb la creixent preocupació dels pares per l'alimentació dels seus fills, la qualitat nutricional de la ingesta de mig matí és cada vegada més satisfactòria.