RETRÀS DE LA PRIMERA REGLA

Els factors hereditaris són els que més influeixen en quan arriba la primera menstruació, primerenca o tardana. Per saber quan arribarà la regla a una nena el millor és que pregunti quan va arribar la menstruació a la seva mare o àvia. És molt probable que encertis.
Quan arriba la primera regla?
Gens de presses, cada noia aconsegueix la pubertat en un moment diferent. Algunes tenen la primera menstruació molt primerenca, als nou o deu anys d'edat, mentre que altres nenes no tenen la regla fins als dotze o tretze anys o fins i tot més tard. Els metges denominen el primer període menstrual o inici de la menstruació de menarquia.
De fet, el moment en què a una nena li ve la regla depèn en gran mesura de la genètica. Les nenes solen començar a menstruar aproximadament a la mateixa edat que les seves mares o àvies.
La genètica, la dieta i la raça influeixen en l'arribada de la primera menstruació.
Si ja tens 16 anys i encara no t'ha arribat la primera menstruació o encara no ha desenvolupat un cicle menstrual regular tres anys després de la menarquía. Si no et va arribar la regla encara, la causa més probable serà un desequilibri hormonal que pot requerir tractament. El retard també pot ser causat per un problema o un trastorn alimentari. Si no té una dieta rica en vitamines, minerals i calories, podria sofrir un retard del creixement o del desenvolupament del teu cos. El millor és que busquis la consulta d'un ginecòleg
.

Comentaris