NOMÉS HI HA 1 MANERA DE TINDRE SEXE?

Aquesta és una bona pregunta. Tot depèn a què li diguis sexe. Hi ha qui pensa que quan es té "sexe", ha d'haver-hi penetració o que el penis entri en la vagina de la noia. Unes altres pensen que sexe es refereix a qualsevol carícia o petó. No hi ha una resposta correcta, però a la consulta jove, parlem de 4 tipus de sexe diferents: el sexe vaginal, sexe anal, sexe oral i la masturbació.

Sexe vaginal: és quan el noi fica el penis dins de la vagina de la noia per sentir plaER i arribar a un orgasme. Algunes parelles també fan servir joguines sexuals (penis de goma) i vibradors per fer el sexe vaginal més divertit. Si vols evitar un embaràs i estàs tenint sexe vaginal, has d'usar un mètode anticonceptiu. Si vols protegir-te d'una infecció transmesa pel sexe (MTS) i del VIH/SIDA has d'usar un condó.
Sexe anal: és quan el noi fica el penis dins de l'anus de la noia o d'un altre noi. Moltes parelles també fan servir joguines sexuals o vibradors per tenir sexe anal. La noia no pot quedar embarassada durant el sexe anal, però està en major risc d'infectar-se amb VIH o amb una altra infecció transmesa pel sexe (MTS). Però si vols protegir-te de les MTS, has d'usar un condó.
Sexe oral: és quan una persona acaricia els genitals de la seva parella amb la boca, pot ser xuclant el penis del noi o llepant la vulva de la noia. La noia no queda embarassada durant el sexe oral. Però si vols protegir-te de les MTS has d'usar un condó per al sexe oral en el noi i un tros de làtex o plàstic sobre la vulva de la noia.
Masturbació: és quan una persona es toca per sentir plaure o fins a per tenir un orgasme. També existeix la masturbació mútua quan una parella decideix tenir un orgasme només amb carícies i tocant el penis i la vulva amb les mans o fregant-se els genitals. La masturbació es pot fer amb o sense roba.

Aquest Dimecres al Centre Cívic el Coll, farem una xerrada sobre sexualitat i afectivitat a les 18.00h. No hi pots faltar!!

Comentaris