DIA 2 DE GENER, S´IMPLANTA LA NOVA LLEI DEL TABAC

Com ja sabeu, fa 2 dies que va entrar en vigor la nova llei del tabac. Aquesta prohibeix fumar en tots els espais públics tancats, i evita així l´exposició a l´aire contaminat pel fum del tabac.
Això significa que, a partir d´ara, no es podrà fumar a bars i restaurants, discoteques, hotels i hostals , aeroports i estacions de ferrocarrils de la Generalitat, centres universitaris, centres sanitaris, centres residencials per a persones grans o amb discapacitats i establiments psiquiàtrics.
La proporció de fumadors a Catalunya disminueix, incloent-hi la població femenina i els joves. Tot i això, avui 1 de cada 4 persones de més de 15 anys fuma diàriament.
Pel que fa a la població fumadora, la majoria consumeix tabac diàriament (24,7%) i només un 3,3% són fumadors ocasionals. El consum de tabac és més freqüent entre els homes (30%) que entre les dones (26%). D’altra banda, deixar el tabac és més freqüent en els homes grans i en les dones més joves.
Aquesta nova llei, intenta protegir a la població no fumadora del fum ambiental, donar suport als qui volen deixar de fumar i sobretot sensibilitzar a la població sobre el tabac.
Aquesta nova llei contribuirà a evitar entre 700 i 800 morts per tabaquisme passiu que es produeixen cada any a Catalunya.

Comentaris