VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Alguna vegada has tingut un nuvi que et controla massa, que s'enfadi quan surts amb les amigues, que t'envia més de 25 sms durant l'esbarjo i es posi gelós si parles amb els nois de la teva classe? Has tingut algun amic que, sense dir-te res, hagi sofert alguna forma de violència, ja sigui física o psicològica, en el col·legi? Coneixes a algun noi o noia víctima de la violència a la seva casa?

Si? Això és violència de gènere.
La violència de gènere neix de la desigualtat i les relacions de poder dels homes sobre les dones, i s'exerceix per els qui siguin o hagin estat els seus cònjuges o estiguin o hagin estat vinculats a elles per relacions afectives, encara sense convivència. Per desgràcia, dia rere dia, en tots els mitjans de comunicació podem veure, com la violència de gènere està present entre nosaltres i a data d'avui és la primera causa de mort en dones entre 15 i 45 anys segons l'OMS.
El primer pas per a l'eradicació d'aquest tipus de violència és la detecció. Detectar és previndre. El maltractador es caracteritza per ser molt possessiu, gelós, en ocasions s'oculta sota una cuirassa de fortalesa, però que en realitat es tracta d'una personalitat amb moltes manques i molt poca valoració en si mateix.
El maltractament comença amb agressions verbals, amb la intenció de sotmetre i fer sentir a la parella com algú inferior (violència psicològica) que a poc a poc finalitza amb agressions físiques.
Abans de res, si ets víctima, denuncia-ho. Recorda, que no estas sola.
Marca el 016. N´hi han molts professionals darrera d´aquest telèfon que t´ajudarán.

Comentaris