DIA MUNDIAL DE LA SIDA

El Dia Mundial de la Lluita contra la Sida es commemora l'1 de desembre de cada any, i es dedica a donar a conèixer els avanços contra la pandèmia de VIH/sida causada per l'extensió de la infecció del VIH.
Es va triar el dia 1 de desembre perquè el primer cas de sida va ser diagnosticat en aquest dia en 1981. Des de llavors, la sida ha matat a més de 25 milions de persones en tot el planeta, la qual cosa la fa una de les epidèmies més destructives de la història registrada. A pesar que existeix un major accés i s'ha millorat el tractament antirretroviral i la cura en moltes regions del món, l'epidèmia de sida va costar aproximadament 3,1 milions (entre 2,8 i 3,6 milions) de vides només l'any 2005, de les quals més de mig milió (570.000) eren nens.
La idea de dedicar un dia a la lluita contra la sida al món va sorgir en el Cim Mundial de Ministres de la Salut de 1988, dins dels programes per a la prevenció de la sida. Des de llavors, la iniciativa l'han seguit governs, organitzacions internacionals i caritats de tot el planeta.
Les persones que porten el simbol de la SIDA, volen donar a entendre que mantenen l'esperança a trobar una cura per a la SIDA, o per la vida de les persones que viuen amb VIH o SIDA; també significa la solidaritat i el suport a les persones que s'han vist afectades per aquesta malaltia.

Comentaris