MAMA, TINC LA REGLA!!!!

És un moment que marca un abans i un després en el desenvolupament de les noies, i que estan esperant amb ànsies o por des de fa un temps. Es tracta de la menarquia, la teva primera menstruació i pas per a convertir-te en dona. L'arribada del període menstrual no ha d´agafar a la noia per sorpresa. Si bé avui en les escoles els ensenyen sobre desenvolupament i adolescència, és important que la mare parlin amb tú, responent els teus dubtes i temors.
Generalment la menarquia arriba en terme mitjà als dotze anys, però és normal que ho faci abans o després, tenint com edats límits els deu i setze anys.

Inicialment els primers cicles són sense ovulació, no són dolorosos i es presenten sense previ avís. Posteriorment aquests cicles seran amb ovulació. Les primeres regles solen ser anovulatorias, és a dir, hi ha sagnat a pesar que els ovarios no alliberen òvuls. La ovulación habitualment es produïx l'any després d'haver vingut la primera regla, però no serà regular fins a dos anys després. Per això, és freqüent que durant aquest temps el cicle no sigui regular.

El flux menstrual dura de 2 a 7 dies i el cicle pot oscil•lar entre 21 i 45 dies.

Compresses o tampax?
És una de les preguntes més freqüents que es fan les adolescents.
- les compresses són segures i els últims models són molt més còmodes que els que s'utilitzaven tan sols fa uns anys. En la seva contra, poden resultar molestes a l'estiu i al realitzar algun tipus d'exercici físic.
- els tampons són molt segurs i còmodes sempre que s'emprin de forma correcta. El risc d'infecció és molt baix, però per a evitar-lo és necessari rentar-se les mans abans de col•locar-se el tampó, canviar-lo cada 4 hores i utilitzar una compressa a la nit per a evitar deixar col•locat el tampó massa temps.

Comentaris