ÉS BÓ PARLAR DE SEXE?

El concepte de sexualitat ha anat variant al llarg de la història en funció de les cultures, les influències religioses i els canvis socials, entre d'altres factors.
La sexualitat ens acompanya des que naixem fins que morim, i es manifesta en diferents dimensions: l'emocional, la de la conducta, la del plaer i la reproductiva.

Com parlar-ne amb els altres? Amb qui puc parlar d'aquests temes? 
 
Parla'n amb la mateixa naturalitat i respecte vers les opinions de les altres persones amb què parlaries de qualsevol altre tema. Escull tu la persona o les persones amb qui en vols parlar, però tingues en compte que és important que siguin persones de la teva total confiança i amb qui t'hi sentis molt còmodament (els pares, els amics, la parella...)

És important parlar de sexe amb la parella?
 
És necessari parlar-ne amb la teva parella, establint un ambient on puguis comunicar-li lliurement els teus desitjos i les teves inquietuds. Busca el moment més adequat per fer-ho.
 
La parella es pot cansar de mi si no li dono sexe?
 
És important saber dir que no (si és que vols dir que no), i no deixar-te portar per la pressió del grup o de la parella, ja que el sexe és una forma més de relacionar-se i mai pot ser imposat. La teva sexualitat depèn de com et trobis amb la teva parella.
 
Per què diuen que els nois van molt llençats mentre que les noies amaguen les ganes de tenir relacions sexuals? 
 
És cert que, de vegades, sembla que els nois vagin més llençats que les noies. Això és degut al fet que, fisiològicament, la resposta als estímuls sexuals dels nois és més ràpida que la de les noies. D'altra banda, socialment, està ben vist que els nois encara portin la iniciativa en les relacions sexuals, per això ho exterioritzen de forma diferent.
 
 

Comentaris