OH MY GOIG, EDUCACIÓ SEXUAL PER A ADOLESCENTS

«Oh My Goig!» ha estat pionera a tractar en la televisió pública l'educació sexual per a joves i adolescents. Combinant la ficció , contingut pedagògic i debat entre joves, el programa ha estat emprat com a recurs educatiu per a les famílies i escoles amb la finalitat d'informar, sensibilitzar i apoderar als adolescents sobre la sexualitat davant la falta d'informació i educació amb la qual moltes vegades es troben. Pel seu tractament de la sexualitat des d'una perspectiva feminista i des de la diversitat sexual i de cossos, i per la seva labor en la denúncia de situacions de vulneració de drets sexuals i reproductius, el programa de betevé se li va concedir en 2017 el Premi de l'Observatori contra l'Homofòbia .

Amb l'afany de reflectir un major realisme, la sèrie juvenil no només se centrarà en temàtiques relacionades amb la salut afectiva i sexual – com el masclisme quotidià, el ciberassetjament, la plumofobia dins del col·lectiu homosexual o la virginitat – sinó que també tractarà altres problemes socials com la precarietat laboral, el racisme i la cerca de pis a la ciutat. El paisatge barceloní serà un personatge més de la ficció, en la qual anirem descobrint escenaris, ambients i festes que solen freqüentar els joves i adolescents dels diferents barris de la ciutat.

Una altra novetat d'aquesta temporada és la incorporació del «Comitè de Joves Assessores», format per un grup divers de joves de 17 a 20 anys que ha analitzat els guions abans del rodatge, amb l'objectiu que les trames de la sèrie fossin el més pròximes i representatives possible de les seves realitats. Un procés de debat i creació col·lectiva en el qual ha col·laborat l'Associació.


Es tracta d´una sèrie amb valors, feta amb i per a joves, que busca construir referents positius a través de l'entreteniment.


https://www.youtube.com/watch?v=5bSG9KYaiBA

https://www.youtube.com/watch?v=5bSG9KYaiBA

Comentaris