Què és la sexualitat?

Tots sabem què és la sexualitat, però ens pot resultar difícil definir-la. La vivim, la sentim, hi reflexionem i, a la vegada, influeix en les nostres relacions amb els altres.
Malauradament, poques vegades ens parem a parlar-ne. La sexualitat, l'afectivitat, l'amor, el desig... incideixen d'una manera molt important en el nostre creixement com a persones, i influeix en l'equilibri psicològic, afectiu i emocional de cadascun de nosaltres.
És important remarcar que, quan parlem de sexualitat, no només ens referim a un instint biològic que serveix per a la reproducció o la unió sexual mitjançant el coit, sinó a una gran varietat de sensacions que estan integrades en la globalitat de la persona. Les relacions sexuals ens poden permetre la reproducció, però també l'expressió de sentiments d'enamorament, de tendresa, d'afecte, la satisfacció del desig i de l'impuls sexual, l'obtenció de plaer amb el contacte corporal,...en definitiva, ens permet comunicar-nos amb l'altre. Comunicació mitjançant les carícies, els petons, les paraules, el contacte sensual; proporcionant una unió íntima, física i química entre dues persones, que permet gaudir i compartir emocions i sensacions.
A l'adolescència les sensacions sexuals s'expressen amb tot el seu potencial i apareix el desig de compartir, d'experimentar la pròpia sexualitat amb un mateix i amb els altres, però també, els dubtes i les pors davant el que no coneixem.
Cada adolescent anirà descobrint aquest nou món de la sexualitat de maneres diferents. Donar-se temps per decidir, per provar, per aclarir els possibles dubtes que aniran sorgint ens ajudarà a gaudir d'una sexualitat més sana i positiva.
video sexualitat adolescents

Comentaris