SETMANA SENSIBILITZACIÓ SOBRE ELS RISCOS DEL CONSUM D´ALCOHOL

Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPB) impulsa per quart any consecutiu la IV Setmana de Sensibilització sobre els Riscos del Consum d'Alcohol, del 13 al 19 de novembre.

Segons ha informat el departament de Salut, l'objectiu de la Setmana de Sensibilització és "advertir dels riscos que el consum d'alcohol ocasiona un de mateix o pels altres, tant a nivell de salut com de seguretat".

En el marc de la celebració del dia sense alcohol ( avui 15 de Novembre ), han explicat que a Catalunya, l'alcohol "és la substància més consumida".

El 60 % de les persones entre 15 i 64 anys manifesten haver begut alcohol alguna vegada en l'últim mes i el 9,8 % ho fan de forma diària.

També han indicat que de la població general (15-64 anys) el 5,9 % (7,3 % homes; 4,6 % dones) afirma "haver-se emborratxat alguna vegada en els últims 30 dies" i el 15,1 % (19,8 % homes; 10,3 % dones) ha fet, almenys, un episodi d'ingesta elevada de begudes alcohòliques en l'últim mes.

La finalitat d'aquesta iniciativa és promoure la "mobilització i la participació de les administracions i els diversos sectors professionals per reflexionar sobre el consum d'alcohol i prendre consciència dels riscos que té per a la pròpia salut i per la de terceres persones".

Per donar visibilitat a les activitats que s'organitzin amb motiu de la IV Setmana, s'obrirà un espai al 'Canal Drogues' on es mostraran aquelles accions que s'hagin fet arribar a través de l'adreça alcoholmenysmillor@gencat.cat o el formulari de la web, i es farà difusió a través del compte de twitter @menysalcohol i l'etiqueta #alcohol #responsabilitat de tothom.



Comentaris