ALCOHOL, VOLS DIR QUE HO SAPS TOT?

 
Benestar, diversió, amics, sexe... La imatge social i publicitària associada a l'alcohol sovint és agradable i optimista. Però ho saps, que consumir massa alcohol és tòxic per al cos? I que pot crear-te addicció i dependència, com l'heroïna o la cocaïna? N'ets conscient, que el consum d'alcohol va relacionat amb accidents de trànsit, baralles, pèrdua de control i disfuncions sexuals?
El consum lúdic d'alcohol i d'altres drogues (cannabis, speed, pastilles diverses, cocaïna) habitualment es fa en companyia, sobretot amb amics i amigues. El seu ús de vegades serveix per a desinhibir-se i pot ajudar a socialitzar-se, però no seria correcte deixar-se endur per la pressió de grup i consumir allò que de veritat no es vol consumir, o abandonar-se a les quantitats que no es desitgin. Com que totes les drogues, les legals i les il·legals, són de fàcil accés i ningú no te n'explica res sobre els seus efectes, a curt i llarg termini, seria desitjable que abans de consumir res ens prenguéssim la molèstia de conèixer-les una mica.
El consum d'alcohol és un producte molt arrelat al nostre poble, gaudeix d'una permissivitat que xoca amb els nombrosos efectes negatius que provoca a la nostra societat. Malgrat el perjudici que el seu consum pot provocar no hi ha pràcticament cap celebració on no aparegui.
 

Comentaris