MITES DROGUES, EL TABAC

El tabac light és tan perjudicial com el tabac normal?

Els cigarrets light contenen les mateixes substàncies perilloses que el tabac normal; només s’hi han reduït els nivells de nicotina i de quitrans.
Moltes persones fumadores inhalen més sovint i més intensament per compensar els baixos nivells de nicotina d’aquest tipus de cigarrets. En conseqüència augmenta la ingestió dels altres tòxics que contenen.



Encara que al cotxe es mantingui la finestra oberta, s’evita que el fum s’hi acumuli?

S’ha demostrat que fumar al cotxe amb la finestra oberta no evita que el fum romangui a l’habitacle del vehicle. El cotxe és un lloc d'exposició molt important a les substàncies tòxiques del tabac per les elevades concentracions que se’n poden registrar.


Si es deixa de fumar s’augmenta de pes; el tabac ajuda a no engreixar-se?
NO
No totes les persones que deixen de fumar s’engreixen. Deixar de fumar augmenta els nivells d’ansietat per la privació de nicotina i això pot provocar un augment de la ingesta. És per aquest motiu que es recomana que a l’inici del procés es controli la presa d’aliments rics en calories i s’eviti picar entre hores. També es recomana fer esport i, en definitiva, portar una vida saludable.


Els cigarrets electrònics NO fan mal

No es coneix la totalitat dels productes que contenen i no hi ha prou dades sobre les seves emissions. En el cas dels que porten nicotina, aquesta és alliberada directament als pulmons. La nicotina és una substància química addictiva i tòxica que en quantitats excessives pot ser letal. La quantitat de nicotina inhalada amb una cigarreta electrònica és variable en funció del contingut real del cartutx, que podria ser diferent de l’anunciat, i també de la manera en què s’utilitza el dispositiu.


Comentaris