ENGREIXEN LES PINDOLES ANTICONCEPTIVES?

Un dels mètodes més comuns i populars per usar com a anticonceptiu és la píndola per prevenir embarassos indesitjats. Aquestes píndoles anticonceptives, encara que són segures i tenen efectes molt positius, no obstant això, en algunes dones, poden causar efectes secundaris no desitjats.
Moltes dones que han pres aquestes píndoles diuen haver engreixat durant el període de presa i això ha portat a una investigació per descobrir la veritat. Pel que veiem què resultats s'han obtingut a través d'aquesta investigació. Els estudis indiquen que no tots els tipus de pastilles anticonceptives causen l'augment de pes en les dones. Al seu torn, el pes que es guanya en els casos excepcionals és menys del que es creu.

En els casos en els quals sentiu que heu engreixat, la raó resideix en la retenció de líquids en els vostres cossos. Mentre algunes dones engreixen, en molts casos el que ocorre és que es guanya massa muscular. El pes de més que es guanya en prendre aquestes píndoles depèn en la dosi d'hormones que continguin, i de la marca.
Algunes píndoles anticonceptives que contenen alts nivells d'estrògens està comprovat que provoca la retenció de líquids, la qual cosa dóna una sensació física d'estar inflades. D'altra banda, existeixen altres píndoles que augmenten l'apetit el que porta a menjar més i per tant, a engreixar.
Per això és normal que un altre efecte secundari d'aquest mètode sigui l'estat depressiu de la dona el que porta a la dona a menjar encara més i es converteix en un cercle viciós.

El que es pot deduir és que independentment que estiguis prenent la píndola o no, el millor és cuidar l'alimentació per evitar aquest augment de pes i de pas, per mantenir-te en forma sense importar les píndoles anticonceptives.Consulta al tu metge o ginecòpleg si tens dubtes sobre les píndoles anticonceptives.

Comentaris