ADOLESCENTS I ESPORT.

Recents estudis diuen que menys del 10% dels adolescents espanyols practiquen l´exercici físic recomenat per a la salut i, el que és més greu, un 25% no realitza cap tipus d´activitat.

L´hàbit esportiu entre els adolecents espanyols és un dels més baixos, i són els joves entre 13 i 18 anys els que registren un major nivell de sedentarisme.
L'estudi pretén reflectir un “panorama” preocupant de la situació física dels escolars. I és que més de la meitat dels adolescents només fan exercici en les hores de gimnàstica del col•legi, que en molts centres és poc més d'una hora real a la setmana. Aquest estil de vida sedentària està provocant un augment dels nivells de greix corporal, que són alts en el 17% de nens.

Com tots hem sentit parlar a hores d'ara, l'obesitat infantil, que és un resultat directe de la manca d'exercici, és un problema greu a tot el món, i afecta els adolescents tant com els nens de qualsevol edat. Juntament amb l'obesitat ve un augment del risc de diverses malalties, incloent:

* Problemes cardiovasculars
* La diabetis tipus 2
* Hipertensió
* Resistència a la insulina
* Apnea obstructiva del son


A més d'aquests problemes físics, els nens amb sobrepès sovint s'enfronten a la discriminació basada en el pes i l'estigmatització dels seus companys, el que pot donar lloc a retard en el desenvolupament social, depressió, baixa autoestima, i altres malalties mentals, la qual cosa pot durar fins ben entrat l'edat adulta si el problema no és tractat a temps.
Així que no tens excusa, fes algun esport que t´agradi!!








Comentaris