QUÈ ÉS PITJOR, LA HEROÏNA O LA COCAÏNA?

La heroïna és una droga depresora i les seves propietats són contraries a les drogues estimulants, com la cocaïna. La heroïna produeïx tant dependència física com psicològica. Les persones que la consumeixen desenvolupen tolerància de forma molt ràpida, és a dir, cada vegada necessiten més cantitat d'aquesta substància per a aconseguir els mateixos efectes. D'altra banda, el síndrome d'abstinència al deixar la heroïna és molt forta: incapacitat per a dormir, vòmits i diarrees, atacs de pànic, enrampades,etc...
En el cas de la cocaïna la dependència psicològica és molt forta, no sol provocar dependència física. La dependència psicologica que genera la cocaina duu a la persona a sentir un impuls per seguir consumint-la, quan és així es sent molt bé, però quan no la té es sent fatal, el que es diu habitualment "mono".
El que es recomana en cap cas és barrejar ambdues drogues, perquè empitjoren els seus efectes entre si. La nostra recomanació és que si pots evitis el consum de qualsevol substància. I si decideixes consumir-la, vés amb compte, perquè de forma molt ràpida i gairebé sense assabentar-te, necessitaràs majors dosis per als mateixos efectes, i ho passaràs bastant malament quan decideixis deixar de consumir-les.

Comentaris