SEXE DURANT LA MENSTRUACIÓ?

La por al sagnat de la dona és una herència cultural que portem a sobre des de temps immemorials. És per això que moltes dones encara senten pudor a l'hora de mantenir relacions sexuals en període de menstruació.
La menstruació sempre s'ha intentat camuflar i amagar, constituint un dels tabús culturals més arrelats. Avui dia això ja no té raó d'ésser i, a més, sabem que la por a la menstruació per part de la societat no ve sinó d'un desconeixement manifest al voltant del cos i de la biologia femenina.
El sexe durant "la regla" no comporta riscos, solament la molèstia afegida de poder tacar-se amb la sang. Tenir sexe en aquests moments no provoca un agravament dels dolors menstruales (al contrari, el sexe destensa, relaxa), ni un risc de contraure malalties de transmissió sexual (sempre que utilitzis mides de protecció, no t´ho oblidis). Moltes vegades són les dones les primeres que rebutgen el mantenir relacions quan tenen la regla. Això pot ser per aspectes físics com el cansament, els gasos o els dolors abdominals que provoca la menstruació. No obstant això, el desig sexual sol créixer-se durant el període, pel que si moltes dones no fan sexe és perquè es reprimeixen.
El pudor sobre el cos i el rebuig als propis fluids estan en la base d'aquest desdeny. Algunes pensen que les olors poden ser desagradables, però la realitat és que l'olor de la sang no és més greu que el d'una suor recent.

Comentaris