PER QUÈ DONAR SANG?

La donació de sang és un acte solidari i de participació ciutadana que beneficia el conjunt de la societat. Per a tu és només un moment, però per a molts malalts pot suposar la vida. La donació de sang és un acte senzill, segur, gens dolorós, i assistit per professionals especialitzats en tot moment. Per a tu, no comporta cap risc però, en canvi, per a malalts de tot el territori, pot suposar avançar en el seu procés de curació.
A pesar dels avanços mèdics i tecnològics, de moment, la sang no es pot fabricar i només es pot obtenir de les donacions altruistes de la gent. Cada donació pot ajudar fins a a tres malalts diferents ja que en cada donació s'obtenen tres components sanguinis diferents amb aplicacions pròpies.
La sang i els seus components tenen una vida limitada. Els concentrats de hematíes es conserven 42 dies. El plasma es conserva 1 any i les plaquetas es conserven 5 dies. L'ús és diari: cada 3 segons, algú necessita sang a Catalunya
El principal requisit per a donar és la voluntat de qualsevol persona per a realitzar un acte desinteressat i solidari. No obstant, existeixen una sèrie de requisits motivats per la necessitat de protegir la salut del donant i del receptor:
Tenir més de 18 anys.
Pesar més de 50 Kg.
Sentir-se bé.
No estar en dejú.
No haver donat sang en els darrers dos mesos.
A què esperes per donar-ne sang? Si vols més info visita aquesta pàgina web: http://www.barcelonatesang.com/

Comentaris