KETAMINA

La ketamina és un anestèsic sintetitzat al 1962 que segueix utilitzant-se en l'actualitat amb finalitats mèdiques i en veterinària. All carrer es pot trobar com líquid, pols, cristalls, pastilles o càpsules i es coneix popularment com "special K". Els seus efectes depenen de la composició, la dosi, el context on es consum i les característiques del consumidor (pes, edat, etc...). A dosis baixes, produïx efectes similars als de la borratxera per alcohol, amb pèrdua de coordinació i dificultats per a parlar i pensar, visió borrosa, etc... A dosis altes pot provocar un "viatge" molt intens, amb deliris, pseudoalucinaciones, pèrdua de la noció de l'espai i del temps i distorsió de la realitat.
Algunes persones es veuen fora del seu cos o pensen que han mort o van a morir de manera immediata. És una substància molt perillosa que pot provocar ansietat, paranoia, i aturada respiratoria i cardiaca.
El seu consum habitual produeix alteracions en la memòria i en la concentració i deteriorament de les habilitats de l'individu. La ketamina té un elevat risc d'addicció i una ràpida tolerància. La seva combinació amb alcohol o altres drogues augmenta el risc de sofrir depressió respiratòria, episodis de síncope o aturada cardíaca.

Comentaris