14 de des. 2009

QUÈ ÉS L´ALCOHOL?

L'alcohol és una droga depressora del Sistema Nerviós Central que inhibeix progressivament les funcions cerebrals. Afecta a la capacitat de autocontrol, produint inicialment eufòria i desinhibició, pel que pot confondre's amb un estimulant. El principal component de les begudes alcohòliques és el etanol o alcohol etílic, que té diferent concentració depenent del seu procés d'elaboració. Les begudes alcohòliques poden ser:
Fermentades: vi, cervesa i sidra. Tenen una graduació entre els 4º i els 15º. Es produeix per la fermentació dels sucres de les fruites o dels cereals.
Destil•lades: són el resultat de la destil•lació de les begudes fermentades, amb el que tenen major concentració d'alcohol. El orujo, el pacharán, el vodka, el whisky, el ron o la ginebra tenen entre 40º i 50º. Això suposa que el 40% o el 50% del que es beu és alcohol pur. La graduació d'una beguda indica, aproximadament, el volum d'alcohol etílic que conté. Així, una ampolla de vi de 12º conté un 12% d'alcohol pur.