MITES I DROGUES

1.Prendre unes copes facilita mantenir relacions sexuals.

Encara que fomenta la desinhibició, el consum abusiu de begudes alcohòliques, lluny d'afavorir les relacions sexuals, moltes vegades les dificulta o fins i tot les impedeix, provocant impotència en el home i altres disfuncions associades.

2.La cocaïna dóna marxa i ajuda a portar les nits de farra.

Encara que és cert que la cocaïna té un efecte estimulant, aquest és passatger i precedeix a una baixada intensa que causa decaïment, cansament i depressió. Lluny d'afavorir la sociabilitat, el seu consum abusiu provoca irritabilitat.

3. Si el cànnabis es legalitzés, es consumiria molt menys.

Les drogues de major consum són l'alcohol i el tabac, i ambdues són legals. Segons el Pla Nacional sobre Drogues, més que la prohibició, el que influïx en el consum és la facilitat per a aconseguir una droga i la seva acceptació social.

4.Fumar cigarrets baixos en nicotina i quitrà és més sa.
Els cigarrets baixos en nicotina i quitrà són menys nocius que la resta, encara que moltes vegades es fumen en major quantitat per a arribar a les dosis de nicotina que l'organisme requereix. En aquest cas, són igual de perjudicials.

5.El cavall, quan es fuma, es pot controlar millor.

L'heroïna provoca una forta dependència, al marge de com s'administra. Molts s'inicien amb aquesta droga fumant-la, al pensar que així no crea addicció, però al final acaben recorrent a la injecció per a obtenir resultats més intensos.

6.Les pastis no són perilloses si es prenen només en cap de setmana.

Alguns dels efectes nocius de les drogues de síntesis, com el cop de calor, apareixen independentment del temps que es duguin consumint. A més, els efectes del consum de cap de setmana es perllonguen durant diversos dies més.

Comentaris