EL COITUS INTERRUPTUS NO ÉS UN MÈTODE EFECTIU
Al coitus interruptus, també conegut com a “mètode de la marxa enrere”, durant molt temps, s'ha utilitzat com a mètode anticonceptiu. Consisteix a ejacular fora de la vagina de la dona, retirant el penis abans que l'ejaculació es produeixi. Però amb el pas del temps i amb les investigacions realitzades sobre aquest tema, ara com ara, podem afirmar que el coitus interruptus és un pèssim mètode anticonceptiu i no només que no evita embarassos, sinó que a més pot implicar un altre tipus de problemes sexuals. Malgrat això, encara hi ha moltes parelles que ho usen per evitar un embaràs, convençuts que el mètode resulta.
Però, per què no serveix com a mètode anticonceptiu?
Perquè l'home, abans d'adonar-se que va a ejacular, elimina el que es coneix com a líquid preseminal, el qual conté espermatozoides, capaços de fecundar un òvul. Per tant, per més que la teva parella no ejaculi dins teu, si no utilitzen un altre mètode anticonceptiu com a preservatiu o píndoles, tens un alt percentatge de quedar embarassada. Els problemes secundaris que poden portar la pràctica del coit interruptus, estan relacionats amb disfuncions sexuals com a problemes d'erecció o ejaculació precoç, ja que la frustració i pressió que aquesta situació provoca en l'home, li pot implicar aquests problemes futurs, tan lligats a l'emocional.
Per la seva banda, la dona no està exempta de presentar també problemes sexuals, tals com anorgàsmia o frigidesa, per l'excessiva preocupació d'haver d'estar sempre pendent de si la seva parella controla o no la seva ejaculació o els seus impulsos sexuals. De més està aclarir que aquesta pràctica, tampoc prevé contra les malalties de transmissió sexual.
Ja ha quedat clar que no es pot usar el coitus interruptus com a mètode anticonceptiu, però tampoc l'hi recomana practicar-ho habitualment pels seus efectes secundaris en la salut sexual.
Per això, res millor que utilitzar un mètode anticonceptiu que sigui còmode per a la parella, i sobretot eficaç, per així evitar aquests problemes que tranquil·lament poden evitar-se, no et sembla?



Comentaris