GROOMING


Internet pot comportar riscos per als joves. Un d'ells és el grooming, l'assetjament sobre un menor a través de la xarxa amb un objectiu sexual. Dóna'ls eines per a que facin un ús eficaç d'Internet i evitin qualsevol contacte amb possibles assetjadors.

El grooming  és el conjunt d'accions que realitza una persona sobre un menor a través de les noves tecnologies amb una finalitat sexual.

L'objectiu pot anar des de l'obtenció d'imatges en situacions sexuals fins l'intent d'establir una trobada amb el menor per abusar d'ell.

Consells per evitar el gooming:

  1. Rebutja els missatges de tipus sexual o pornogràfic. Exigeix ​​respecte.
  2. No has de publicar fotos teves o dels teus amics/es en llocs públics.
  3. Utilitza perfils privats a les xarxes socials.
  4. Quan pugis una foto a la teva xarxa social assegura't que no té un component sexual. Pensa si estàs disposat/da a que aquesta foto pugui arribar a veure-la tot el món i per sempre.
  5. No acceptis a la teva xarxa social a persones que no hagis vist físicament ia les que no coneguis bé. Si tens 200, 300 o 500 amics estàs acceptant a persones que realment no són amics ni familiars teus.
  6. Respecta els teus propis drets i els dels teus amics/es. Tens dret a la privacitat de les teves dades personals i de la teva imatge: no els publiquis ni facis públics els d'altres.
  7. Mantingues el teu equip segur: utilitza programes per protegir el teu ordinador contra softwares malintencionats. 
  8. Utilitza contrasenyes realment privades i complexes. No incloguis en les teves nicks i identificatius dades com la teva edat, etc. 
  9. Si s'ha produït una situació d'assetjament guarda totes les proves que puguis: converses, missatges, captures de pantalla...

Si s'ha produït una situació d'assetjament NO cedeixis davant el xantatge. Posa-ho en coneixement dels teus pares, demana ajuda al Centre de Seguretat a Internet per als menors.


 

Comentaris