AUGMENT TAXA MALATIES DE TRANSMISSIÓ SEXUAL ENTRE ADOLESCENTS


La incidència de les malalties de transmissió sexual en els adolescents (MTS) confirma una tendència ascendent en pràcticament tots els grups poblacionals; però és especialment alarmant en adolescents.

Perquè si ens atenim a les dades de l'últim informe del Centre Nacional d'Epidemiologia, entre 2016 i 2019 la incidència de gonococ, clamídia i sífilis s'ha duplicat en els joves de 15 a 19 anys a Espanya. 

Deixant a part el virus del papil·loma humà, que és la infecció de transmissió sexual més prevalent a nivell mundial -i del qual s'estima una prevalença d'entre el 50% i el 60% als dos primers anys de l'inici de les relacions sexuals-, les MTS més freqüents en adolescents són la clamídia i el gonococ. Les conductes sexuals de risc no només provoquen un augment de les infeccions de transmissió sexual, sinó també embarassos no desitjats, abusos i frustració en les relacions. 

L'edat d'inici de les relacions sexuals disminueix cada vegada més i augmenta l'accés a continguts sexuals inapropiats.

Per això, i tenint en compte que la salut sexual forma una part important del desenvolupament dels individus, els especialistes insisteixen en el paper fonamental que juguen els pediatres, les famílies i els centres escolars en aquest sentit.



Comentaris