Violències masclistes que passen desapercebudes


Potser t'hi has trobat tu, o bé una amiga. No tota la violència masclista és física, hi ha senyals i imperceptibles que com a societat tenim normalitzats, cosa que dificulta que avancem cap a una societat inclusiva, igualitària i, per tant, feminista. L' ens dona algunes claus per a poder identificar les violències masclistes que passen més desapercebudes. Te'n detallem algunes.

1_ Et fa comentaris dolorosos i et diu que són una broma

A l'humor hi posa els límits cadascú. Si et fa comentaris dolorosos i després s'excusa dient que no toleres el seu sentit de l'humor, és violència masclista. No tens per què aguantar-ho.

2_ Et fa callar

Ni de conya. Pots parlar quan et doni la gana, com et doni la gana, i amb qui et doni la gana. Que no et faci callar!

3_ Es riu o ridiculitza a tu o les teves amigues davant d'altra gent

Que tu tinguis una relació amb aquesta persona, sigui del tipus que sigui, no la qualifica per humiliar-te de cap manera. Si es riu de tu, vol dir que no et respecta. 

4_ Menysprea la teva opinió

Tens tot el dret de pensar el que vulguis sobre les coses, o d'aficionar-te a el que et doni la gana, li agradi o no. La teva opinió és igual de vàlida que la seva o la de qualsevol altra persona del planeta. 

5_ Et pressiona perquè deixis de quedar amb altra gent

Una cosa t'ha de quedar claríssima: no ets propietat de ningú. Aquesta persona no et pot aillar dels teus amics, familiars, i resta de persones estimades. Has d'estar amb ell perquè t'agradi o et vingui de gust, no perquè t'obligui. No ho permetis sota cap circumstància.

6_ Destrueix coses importants per a tu

En un atac d'ira, per exemple, estripa una fotografia de la teva família o llença algun objecte que té molt de valor sentimental per a tu. Aquesta és una altra manera de dir-te que no li importen els teus sentiments. No ho toleris.

7_ Quan s'enfada amb tu, colpeja coses

Ningú té perquè donar cops a cadires, parets o taules quan està enfadat. No pot normalitzar aquesta conducta perquè és completament innecessari. 



Comentaris