EXTASIS

Què és:

L'èxtasi (3, 4-metilendioxi-N-metamfetamina, MDMA) és una droga que es fabrica de manera il·legal.

Ell èxtasi és una droga estimulant que pot causar al·lucinacions. Es coneix com a droga de disseny perquè es va crear amb l'objectiu de fer que la gent es col·loqui i tingui subidons. Aquesta droga és popular entre els adolescents i els adults joves que van a sales de festes, clubs nocturns, concerts i/o "festes rave" (de música electrònica).

Els seus consumidors creuen que la droga els farà trobés bé i els mantindrà a flotació i feliços durant diversos dies sense necessitat de descansar. Però la gent que pren èxtasi no és conscient del perillós que pot ser.

L'èxtasi s'ha convertit en una de les drogues il·legals que més es consumeixen al carrer. En els últims anys, l'èxtasi ha enviat a molta gent a serveis d'urgències mèdiques pels seus perillosos efectes secundaris.
A vegades dita:

XTC, X, Adam, E, Roll, A, 007, Molly i ecstasy als EUA En espanyol, es diu èxtasi, Adán, XTC, droga de l'abraçada, frijoles i droga de l'amor.
Com s'usa:

L'èxtasi es pot empassar (en forma de pastilla o de comprimit) o es pot esnifar (en forma de pols).
Què fa:

L'èxtasi és tant una droga al·lucinògena com estimulant. Fa que el consumidor experimenti una onada de bons sentiments (un subidon) i magnifica la intensitat del que sent, es bo o sigui dolent. Els efectes de la droga solen durar fins a 6 hores.

L'èxtasi augmenta la freqüència cardíaca i pot causar sequedat de boca, estrènyer de dents, visió borrosa, esgarrifances, suors o nàusees. Pot fer que alguns dels seus consumidors es posin ansiosos, se sentin confosos i tinguin idees paranoides, com que la gent els vol fer mal o està confabulada contra ells. L'èxtasi pot danyar cèl·lules cerebrals que participen en el pensament i la memòria.

Si una persona pren èxtasi, el seu cos es pot posar perillosament calent mentre balla o fa qualsevol altra activitat física, la qual cosa pot conduir a descomposició muscular; mal renal, hepàtic i cardíac; i, fins i tot, la mort. El consum d'èxtasi pugui causar convulsions, inflamació cerebral, possible dany cerebral i, fins i tot, la mort.


 

Comentaris