VIOLÈNCIA EN PARELLES D´ADOLESCENTS

Aclarim què és violència i el que no tens per què aguantar de la teva parella (no és amor tot el que rellueix).
El problema és que moltes penseu que violència és una agressió física, però això no és així. També es tracta de l'abús emocional i verbal continuat. A més, correm el perill de creure que un acte violent és una manifestació d'amor.
Per aclarir-nos: no tens per què consentir que la teva parella controli el teu comportament, és a dir, que vulgui saber en tot moment on estàs i amb qui estàs, que com no es fia, sola aparèixer per sorpresa. Que et cridi contínuament. De debò, això no vol dir que et vulgui més, vol dir que et vol controlar més.
Que llegeixi els teus missatges sense el teu permís, que revisi el teu telèfon mòbil, o que et registri la bossa o altres coses teves sense el teu permís.
Que t'intenti atemorir cridant, amb mirades o gestos, trencant o tirant coses.
Que t'humiliï davant d'amics o companys, que es ria de tu o de les teves opinions quan esteu amb més gent.
La gelosia NO són un signe d'amor.
Que et segueixi molestant encara que tu li hagis deixat, o que quan li deixes, t'amenaci amb fer-te mal o amb què va a fer una bogeria (fins i tot suïcidar-se).
Que et digui com t'has de vestir, que t'acusi de ser-li infidel quan no és cert.
Alguna cosa no va bé quan et dóna a triar entre ell/ella o els teus amics/família. Només desitja aïllar-te perquè estiguis tot el temps amb ell/ella. Per això també et diu que deixis activitats que realitzaves fins ara.
I ara pensem en tot el relacionat amb el sexe:
Si tu encara no vols tenir relacions sexuals o no vols fer-ho, ha de respectar-te. No t'aprecia molt quan et diu que si no ho fas et deixarà, o quan t'amenaça amb explicar coses a tothom. Si no et ve de gust, no deixis que et realitzi tocaments i molt menys que arribi més enllà. No deixis que et pressioni.
No deixis que t'empenyi, que et pegui, et pategi o et tiri del pèl.
Tot el que hem dit no té res a veure amb l'amor, sinó amb un problema bastant gran que té la persona que està al teu costat. Si et promet una vegada i una altra que tot va a canviar no t'ho creguis, perquè és gairebé impossible que succeeixi.
Pot ser que et sentis identificat, i que creguis que estàs en un cercle del que no vas a poder sortir. No pensis així. Sortir d'aquesta relació serà bó per a tu i per descomptat que és possible. Això sí, que no te de tall demanar ajuda, si no vols dir-li-ho directament a una persona adulta, confia en les teves companyess o en les teves amigues, encara que fa temps que no els vegis. Segur que t'ajudaran!!!
I recorda: un insult ja és un acte de violència...

Comentaris