PARLAR DE SEXE AMB ELS PARES

Parlar de sexe amb els pares tampoc és el més habitual. Encara que la tolerància en tractar el tema és cada vegada major entre els progenitors, aquests tampoc tenen una formació sexual adequada. «Els pares saben de la seva experiència sexual, però hi ha una prevalença de disfuncions sexuals de gairebé un 40%». En aquest sentit, un 43% de dones i un 32 d'homes tenen problemes sexuals que, en molts casos, tenen com a base «la mala educació sexual que han rebut».

Entre els coneixements que els pares tenen sobre sexe, es troben una sèrie de mites i pors que desemboquen en disfuncions, com anorgasmia, falta de desig i vaginisme. Així mateix, moltes de les idees errònies sobre sexualitat tenen el seu origen en la pornografia, que han fet les vegades d'educació sexual dels quals avui són pares d'adolescents.


Però, si els adolescents no reben informació sexual ni a la escola ni a casa en quin esquema basen les seves relacions? Segons el sexòlegs, la principal font són els «parells mitjans», això és, els joves de la seva edat que apareixen en les sèries de televisió, on cada vegada són més habituals les seqüències de sexe entre adolescents, com en el cas de Física o Química. Si bé, les sèries televisives no són un exemple molt recomanable. «El que fa les sèries les fa per vendre, és difícil de controlar, però aquí sí que es podria fer una labor educativa important que no es fa».

La següent via d'informació sexual són els «parells afins», és a dir, els amics i companys de classe. Entre ells, sobretot en els nois, el sexe és sinònim de lideratge.

En les noies, també acaba per ser-ho, ja que de vegades tenen relacions sexuals només pel desig d'estar al costat del lider i guanyar la competició enfront d'altres companyes de classe.

Internet també ha obert les possibilitats d'informació sexual, encara que alhora s'ha convertit en un estímul.
I tú, parles amb els teus pares de sexe o amb els amics?


Comentaris