EMBARÀS, COM LI DIC ALS MEUS PARES?

Tots som molt moderns avui dia. Per tenir un fill no fa falta que estiguis casada, ni que tinguis parella estable. Ni tan sols fa falta practicar el sexe amb ningú ja que existeixen els embarassos “proveta”. Tenir un fill sola no és un fet traumàtic i, a més, resulta d'allò més comuna. Però és evident que hi ha pares que no comprenen el que succeeix al seu al voltant. I més quan es tracta de filles joves per les quals van imaginar un futur “brillant” i no tacat per contratemps i imprevists… com pugui ser tenir un fill abans d'hora. Si els teus pares són d'aquesta guisa, ho tens cru.

Hi ha casos de dones que van esperar sis mesos, fins que les evidències físiques van ser impossibles d'amagar, per comunicar-los als seus progenitors la sorpresa. En altres ocasions, molt més serioses, seria un part prematur el que els alertaria. Si no vols tenir un fill, pren precaucions. Si tot i així t'has quedat embarassada, saps que existeixen alternatives, com l'avortament o l'adopció. Però si de debò vols tenir un fill, encara que hagi vingut per sorpresa, què t'importa el que ells pensin? És veritat que pot ser que necessitis ajuda econòmica i, per sobre de tot, suport moral. Però després del primer impacte, i si et veuen contenta i convençuda, segur que comencen a il·lusionar-se amb l'arribada del nou bebè.
 Estiguis en parella o sola, l'arribada d'una nova vida sempre és alguna cosa emocionant que t'agradarà compartir amb els teus pares… i de ben segur a ells els encantarà acompanyar-te en aquests importants moments. Així que, el més aviat possible ho diguis, millor que millor. Hi ha molts factors que poden influir en la reacció dels adults que t'envolten respecte al teu embaràs. No és el mateix si ets una menor d'edat escolaritzada, si et trobes sense parella o si la teva família té uns valors religiosos molt marcats. Quan et decideixis a fer el pas, comunica-li-ho convençuda del que vols fer, expressa els teus sentiments amb claredat i deixa'ls patenti la teva decisió. Si els demostres la maduresa que se suposa que tens per afrontar el naixement del teu fill, ells se sentiran més tranquils.



Comentaris