ANTICONCEPTIUS ORALS

La majoria dels anticonceptius orals (píndoles anticonceptives) contenen dos tipus d'hormones, estrògens i progesterona. Es prenen per boca en un horari regular per prevenir l'embaràs.
La seva efectivitat és alta, però tenen contraindicacions i efectes secundaris importants. Només el teu metge o ginecòlec pot aconsellar sobre la possibilitat d'usar aquest mètode anticonceptiu.
Especialment quan comença a prendre la píndola pot sagnar algunes vegades entre els períodes menstruals o no tenir la menstruación.
En quant als efectes secundaris, els més destacats són: nàusees, vòmits, dolor mamari, retenció de líquids i cefalea. Aquests efectes són deguts al component estrogénic dels anticonceptius. També pot aparèixer una disminució del desig sexual, depressió, acne, i mal de cap.
Pel que respecta al seu ús, es prenen en cicles de 28 o de 21 dies, en aquest últim cas l'hemorràgia menstrual apareix als pocs dies d'acabar amb l'última presa. En els que contenen 28 comprimits, l'hemorràgia apareix en l'última setmana de presa. S'han de prendre sempre a la mateixa hora. A més, en aquells que contenen 21 pastilles cal realitzar descansos de 7 dies en acabar l'última pastilla, mentre que en els que contenen 28 pastilles no s'ha de descansar.
En cas d'oblit d'una presa o de vòmits i diarrea es pot prendre en el termini de 12 hores o tornar a repetir la presa. També cal tenir en compte que alguns fàrmacs poden disminuir l'efectivitat dels anticonceptius.
Recorda que els anticonceptius orals no prevenen les malalties venèries o les malalties transmeses sexualment, i que és el preservatiu el mètode més eficaç en la prevenció d´aquest tipus de malalties. Consulta sempre amb un especialista del tema i no a la teva amiga, recorda que això és una medicació i el teu metge et recomanarà el mètode més adequat per a tú.


Comentaris