VACUNA MENINGITIS ACWY


La malaltia meningocòccica és una malaltia infecciosa greu causada per un bacteri anomenat meningococ. Se'n produeixen casos durant tot l'any, però de manera més freqüent durant els mesos d'hivern i primavera. El bacteri pot trobar-se a la gola d'algunes persones sense produir cap tipus de símptoma, perquè desenvolupen una protecció natural al cap d'uns dies, però poden transmetre-ho a una persona i fer-la emmalaltir, en alguns casos de manera greu, amb seqüeles que poden quedar per a tota la vida.

Els símptomes són aparició sobtada de febre, nàusees i vòmits, cefalea intensa, alteració de l'estat mental, rigidesa de clatell i aversió a la llum per molèstia (fotofòbia), amb la possibilitat d'evolucionar ràpidament a un xoc sèptic (caiguda de la pressió arterial i dany orgànic), sobretot en la població infantil i en grups vulnerables.

La nova vacuna antimeningocòccica tetravalent (amb 4 serogrups) s'ha anat administrant en centres escolars als joves de sisè de primària (11-12 anys) i segon d'ESO (13-14 anys). En aquests moments s'està tractant de repescar els nascuts entre el 2002 i el 2005, que han d'immunitzar-se al CAP.

Si no portes aquesta vacuna enfront la Meningitis posat en contacte amb el teu CAP per administrar-la.


 

Comentaris