"BEGUDES REFRESCANTS" QUE SÓN UN PERILL

Les begudes energètiques no són refrescos, encara que la majoria de vegades es venguin i consumeixin com a tals al no existir cap regulació que posi límits a la comercialització i publicitat d'aquest producte.

L'ingredient principal d'aquestes begudes és la cafeïna, així que el que es debat en aquest cas és un problema de salut. Un consum elevat d'aquest estimulant pot tenir conseqüències, principalment entre els adolescents. L'estudi de la AESAN alerta que "una persona que prengui més de 1,4 mil·ligrams de cafeïna per quilo de pes al dia pot sofrir insomni, però si el consum augmenta a 3 mil·ligrams pot comportar riscos cardiovasculars i hematològics, així com ansietat i obesitat".

Quina és la ingesta aconsellada?

Però com es calcula la ingesta recomanada? Cada 100 mil·lilitres d'aquestes begudes energètiques contenen 32 mil·ligrams de cafeïna. L'estudi de AESAN recomana, per tant, que els nens d'11 a 13 anys no haurien de consumir al dia més de 200 mil·lilitres (això és menys d'una llauna), mentre que per als adolescents de 14 a 17 la ingesta aconsellada és de 250 mil·lilitres i un màxim de 300 per als adults. O dit d'una altra manera, una persona que pesa entre 60 i 70 quilos hauria de limitar el consum de begudes energètiques a un màxim de 250 mil·lilitres per dia.

Aneu amb compte amb aquest tipus de begudes pels efectes col.laterals que poden tindre.


 

Comentaris