VULL APRIMAR-ME!!!


Només és un problema de noies?

Els Trastorns de la Conducta Alimentària són malalties mentals que afecten cada vegada més a la joventut i que solen tenir un inici en l'adolescència. El joves fàcilment poden veure’s involucrats en dietes, règims o altres comportaments potencialment perillosos amb l'objectiu d’apropar-se a l'estereotip de bellesa predominant segons la cultura.

Inicialment, es pensava que aquest tipus de trastorns només afectaven a la població femenina, essent els casos en població masculina merament testimonials, si bé, amb el temps, la investigació científica evidència cada vegada més la importància de no oblidar que tant noies com nois poden veure's en risc de patir aquestes malalties.

És habitual que els adolescents en perill de patir un trastorn de la conducta alimentària  pateixin alhora d'una distorsió en la imatge que tenen d'ells mateixos així com del seu cos. Això s'evidencia quan, fins i tot quan la pèrdua de pes és important i evident, els adolescents amaguen la seva figura amb roba ampla o expressen desafecció pel seu cos o la seva figura.

En base a aixó cal  comentar que es produeix una imatge distorsionada i delirant del propi cos, els joves amb alteracions de la conducta alimentària es veuen a si mateixos amb sobrepès encara que el seu index de massa corporal es trobi per sota de les recomanacions mèdiques.

https://www.ccma.cat/324/quan-nenes-donze-anys-es-volen-aprimar-per-la-pressio-estetica/noticia/3084705/




Comentaris