CONSUM D´ALCOHOL DURANT LA PANDÈMIA


Durant la pandèmia s´ha detectat un augment del consum d´alcohol entre els adolescents, aquest consum d´alcohol pot provocar conseqüències molt greus, i aquestes poden ser:

El consum de begudes alcohòliques no protegeix en absolut enfront de l'COVID-19 ni evita que es contregui el virus. Aquest consum, sobretot si és excessiu, debilita el sistema immunitari i, per tant, redueix la capacitat per fer front a les malalties infeccioses.

L'alcohol, fins i tot en quantitats molt petites, causa certs tipus de càncer.

No hi ha cap "límit segur"; de fet, el risc de dany per a la salut augmenta amb cada got d'alcohol consumit.

En cas d'embaràs, l'alcohol, fins i tot en quantitats petites, suposa en qualsevol moment de l'embaràs un risc per al nadó que encara no ha nascut.

L'alcohol augmenta el risc, la freqüència i la gravetat de la victimització i tota mena d'actes de violència interpersonal, com la violència de parella, la violència sexual, la violència juvenil, el maltractament a la gent gran.

Existeixen molts mites que existeixen al voltant de l'alcohol i s'estableixen una sèrie de recomanacions orientades a garantir serveis eficaços de drogues durant la pandèmia, com ara, no beure cap tipus de producte alcohòlic com a mesura de prevenció o tractament de la infecció per coronavirus, buscar informació de fonts oficials fiables, mantenir la motivació, seguir rutines saludables i prevenir recaigudes en aquelles persones que han aconseguit deixar de consumir alcohol i altres substàncies (atès que les mesures de confinament poden provocar estrès i dificultats emocionals) , o persones clau en la detecció de qualsevol signe d'abús domèstic, especialment en el context de consum d'alcohol, entre d'altres.




Comentaris