DIVERSITAT SEXUAL I GÈNERE

La diversitat de gènere, l’educació sexual, la lluita contra l’LGTBI-fòbia i el masclisme o la influència de les xarxes socials són algunes de les qüestions que s’abordaran a les xerrades, presentacions i tallers culturals.

“Joves LGTBI+, el futur és ara”. Aquest és el lema del nou programa trimestral d’activitats del Centre LGTBI. L’objectiu del cicle, que es desenvoluparà telemàticament a través de Zoom i YouTube, és posar sobre la taula les realitats i necessitats de les persones adolescents LGTBI+ a través d’una programació variada de tallers xerrades i activitats culturals gratuïtes.

El denominador comú dels tallers, dirigits preferentment a joves de 13 a 17 anys, és la voluntat de treballar des de les arts plàstiques, la música i l’audiovisual amb l’ajut d’artistes i persones creadores de la ciutat. És el cas del taller de fanzins que ha preparat Laboratorio Móvil, que permetrà descobrir els secrets de l’autoedició independent jugant amb textos i imatges.

D’altra banda, el grup de raperes La Clika Pika proposarà treballar en grup en la producció d’un tema de rap amb perspectiva de gènere. El projecte resultant serà la base sobre la qual s’articularà un videoclip col·laboratiu supervisat per Las Pibas REC.

A més, l’escola Professional DJ Kids ensenyarà a mesclar cançons a partir de composicions inclusives que conscienciïn sobre la realitat LGTBI i la discriminació de les dones.

El darrer taller en línia, coordinat pel col·lectiu Embossades, proposarà practicar l’artivisme feminista pintant bosses de tela.

Els tallers es faran a través de la plataforma Zoom i se’n poden consultar les dates a la secció d’activitats. Les inscripcions es poden fer per mitjà de l’adreça info@centrelgtbibcn.org.

El 4 de febrer, a les 18.00 hores, Taula Rodona on en parlem amb Elena Longares, coordinadora del servei d’atenció a adolescents LGTBI+ del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats; Abel Huete, especialista en intervenció social i educador del projecte Oasis, i Isa Duque, psicòloga, sexòloga i terapeuta sistèmica familiar, creadora del projecte “La Psico Woman”.

 


 

 

Comentaris