MESURES PER ACONSEGUIR LA IGUALTAT LABORAL ENTRE GÈNERES.

La igualtat d’oportunitats laborals entre homes i dones ha d’esdevenir una prioritat política. Per trencar amb tots els factors que ocasionen discriminació envers les dones, s’ha d’emprendre un paquet de mesures que facin efectiva aquesta igualtat entre gèneres. 

Les polítiques d’igualtat han de ser transversals i actuar en dos àmbits estratègics: per una banda, apostar per una política que faci efectiva la coeducació a llarg termni i, per l’altra, començar a implementar mesures directes per la igualtat entre sexes a l’entorn laboral, familiar i domèstic.

 Implementar programes d’educació per la igualtat als centre educatius primaris i se-cundaris per tal de trencar amb els estereotips i rols de gènere durant l’etapa educativa i evitar la seva reproducció.

 Fomentar la promoció pública de serveis perquè l’Administració assumeixi part de les tasques de cura que li són assignades socialment a les dones i facilitar el seu accés i manteniment al mercat de treball. 

Reforçar la vigilància als centre de treball per assegurar que es compleix el Pla d’Igualtat de l’empresa i la llei d’igualtat salarial. 

Canviar el sistema de classificació professional i la conseqüent valoració dels llocs de feina, que aquest atorgui el mateix valor a les competències i a les capacitats professionals dels homes i de les dones per igual.

 Assegurar la formació continuada al centre o centres de treball per tal que totes les persones treballadores mantinguin la igualtat d’oportunitats i no afavorir a un col·lectiu. 

 COEDUCACIÓ:La coeducació comporta la promoció d’una educació que potencia la igualtat real d’oportunitats i l’eliminació de tota mena de discriminació per raó de sexe, així com la in-tegració de forma explícita i amb continguts d’aprenentatge de la perspectiva de gènere.

Permetre la gestió flexible, autònoma i racional del temps al treball per tal que sigui efectiva la conciliació entre la vida personal i la laboral. 

 Apostar per la obligatorietat de la corresponsabilitat de les tasques familiars i domèsti-ques per part dels dos gèneres i, per a fer-ho, ampliar el dret a la reducció de jornada tant en el cas del pare com el de la mare.

 Fomentar la participació de les dones als òrgans de decisió de l’empresa així com als espais de representació de treballadors i treballadores. 

 Accions efectives davant la precarietat laboral, que eradiquin la bretxa i la discrimina-ció laboral, i que afavoreixin la igualtat d’oportunitats en la promoció de les dones, en la seva formació i en la seva carrera professional.

 Reforçar els programes d’ocupació dirigits a joves, enfortint la formació ocupacional i creant borses de treball així com fomentar el cooperativisme i l’emprenedoria social

.Processos de selecció paritaris.


 

Comentaris