PER QUÈ QUEDAR-SE A CASA CONFINAT?


T´expliquem 7 raons per les quals és tan important no sortir de casa:

1.Pots estar infectat, i no saber-ho

En alguns casos, el coronavirus no produeix símptomes. De fet, la transmissió de la infecció es pot donar 1-2 dies abans dels símptomes, durant tot el període simptomàtic i fins a 5-6 dies després.Des que es contrau fins que hi ha símptomes passen 4-7 dies en la gran majoria de casos, peròpoden arribar a passar fins a 2setmanes.

2.El virus pot sobreviure fora del cos humà 

Els estudis demostren que el coronavirus SARS-CoV-2 pot sobreviure fins aun màxim de 3 hores al’aire,4 hores sobre superfícies de coure,fins a 1dia al cartróo fins a 3 dies sobre plàstic o acer inoxidable. El risc de transmissió baixa,però,ràpidament amb el pas del temps.Cal netejar bé lessuperfícies i rentar-se sempre les mans. 

3.Si surts poses en risc tant les persones amb qui conviuscom les persones amb qui estàs en contacte

Cada vegada que surts al carrer t’exposes a contraure el virus i, per tant, incrementes les possibilitats de contagi de la família i/o els companys de pis i, en general, de totes les persones amb qui pots tenir un contacte puntual,i posesen risc la seva salut.  

4.En algun moment pots abaixar la guàrdia.  

Et pot passar a tu,si surts,o ales persones amb qui tens contactesi surtenPer molt que coneguisles mesures de prevenció, et pots despistar i posar-te en risc. Tocar-sela cara abans de rentar-seles mans, no rentar-seles mans en arribar a casaono respectar la distància de seguretat amb altres persones són oblits que ens poden acabar passantfactura. 

5.Sense saber-ho, podries ser la font d’infecció d’altres persones 

Si estàs infectat i no ho saps, pots transmetre el virus a altres persones. Per tant,millor tenir el mínim contacte proper possible amb altra genti que sigui sempre de curta durada. També pots posar en risc altres persones si no et tapes la boca amb la part interna del colze en tossir o esternudar o si toques objectes o superfícies sense haver-te rentat les mans.27demarçde 2020

6.Encara no se sap amb certesa si les persones poden transmetre el virus una vegada curades ni es coneix bé el risc de reinfecció

Alguns estudis indiquen que les persones infectades poden seguir excretant el virus durant més d’un mes, però encara se’ndesconeix la viabilitat. 

7.Entre tots hem d’evitar la saturació del sistema sanitari 

Si tots fem un bon confinament estricte podrem col·laborar ainterromprela transmissiói reduirles persones contagiades L'objectiu és que el nombre de persones infectadessigui el menor possible per no saturar el sistema sanitarii que les persones infectadespuguin rebre la millor atenció. La saturaciódels recursos sanitaris afavoreix l'expansió del virusi la letalitatassociada, alhora que posa en risc la salut de la resta de la població, especialment de la gent gran i les persones amb altres malalties

Serveis de suport específic per a joves: punts “Aquí t’escoltem”. Es pot contactar telemàticament amb els punts per consultar qualsevol tema de caire emocional enviant un correu a consulta_aquitescoltem@bcn.cat o a través de les dades de contacte específiques de cada punt.
El Konsulta’m, el servei per a joves i adolescents impulsat per la Taula de Salut Mental de Barcelona, ofereix atenció telefònica i per correu electrònic.


Comentaris