MÈTODES ANTICONCEPTIUS

Els mètodes de protecció ens permeten gaudir de la sexualitat compartida evitant el risc d’un embaràs no previst o una infecció de transmissió sexual.
Cada persona haurà de decidir quin mètode li pot anar millor en els diferents moments de la vida, d’acord amb la seva edat, la situació personal, el tipus i la freqüència de les relacions, les pròpies creences, etc., ja que som diferents i no tenim un mètode ideal per a tothom.

En el moment de triar un mètode  és important conèixer les seves característiques (mecanisme d’acció, eficàcia, possibles efectes secundaris, preu…) i saber com utilitzar-lo correctament, ja que això ens permetrà decidir quin pot ser el millor mètode per tal de prevenir embarassos no planificats i, en alguns casos, infeccions de transmissió sexual.


Disposar de la informació adequada i de l’orientació d’un professional t’ajudarà a triar el mètode més indicat per a tu.  L’eficàcia dels mètodes té a veure no només amb el que pugui fallar el mètode en sí (exemple es trenca el preservatiu) sinó també vinculats a temes d’oblits en l’ús. Per això sempre seran més eficaços aquells mètodes que no impliqui haver de recordar la seva presa o utilització.

Nois i noies de l’institut Costa i Llobera ens parlen de mètodes amb la Noe:

Comentaris